Τη διενέργεια πειθαρχικού ελέγχου για τον τρόπο που χειρίστηκαν στη προδικασία την υπόθεση της ενδοοικογενειακής βίας με κατηγορούμενο τον δικηγόρο Απόστολο Λύτρα η ανακρίτρια και ο εισαγγελέας διέταξε η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα και η εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Γεωργία Αδειλίνη.

Η παρέμβαση του Αρείου Πάγου κατά πληροφορίες αφορά τον τρόπο χειρισμού της υπόθεσης Λύτρα λαμβάνοντας υπόψη τον κακουργηματική χαρακτήρα της αξιόποινης πράξης που του αποδίδεται και το γεγονός ότι ο ίδιος έχει ομολογήσει την βαριά πράξη που του αποδίδεται.

Υπενθυμίζεται, ότι ο γνωστός ποινικολόγος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μετά την απολογία του για την υπόθεση ξυλοδαρμού της συζύγου του.

Ο κ. Λύτρας έχει υποχρέωση μετοίκισης από το κοινό σπίτι, όπου διαμένει με τη σύζυγο του, απαγόρευση να την πλησιάζει και υποχρέωση να παρακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτό που βάρυνε στην απόφαση να αφεθεί ελεύθερος ήταν η κατάθεση του θύματος ότι ο άγριος ξυλοδαρμός έγινε για πρώτη φορά και ουδέποτε είχε συμβεί κάτι στο παρελθόν, όπως και η υποστηρικτική κατάθεση της πρώην συζύγου του.

Οι πρώτες δηλώσεις του Λύτρα

Στις πρώτες δηλώσεις του μετά την απελευθέρωσή του, ο κ. Λύτρας δήλωσε ότι θα ζητήσει βοήθεια, υποστηρίζοντας ότι στο παρελθόν δεν έχει υπάρξει ποτέ ξανά βίαιος. «Ζητώ συγγνώμη από τη σύζυγό μου που την υπεραγαπώ και από τις τρεις κόρες μου», είπε μεταξύ άλλων.

«Δυστυχώς βρέθηκα σε μία κατάσταση που έγινε αυτό το περιστατικό και εγώ ακόμα δεν μπορώ να δώσω εξηγήσεις. Δεν έχω υπάρξει ποτέ στη ζωή μου βίαιος, θα κοιτάξω να θεραπευτώ, να ζητήσω βοήθεια γιατί πραγματικά το λέω, έχω χτίσει μία καριέρα και μία οικογένεια με πάρα πολύ κόπο και από εμένα και από τη σύζυγό μου. Θα αναζητήσω τις ψυχολογικές αιτίες του περιστατικού, δεν είναι κάτι για το οποίο μπορώ να συγχωρέσω τον εαυτό μου», συμπλήρωσε.

«Να μην βρεθεί κανείς άνθρωπος σε αυτή την κατάσταση. Ζητάω συγγνώμη από όλο τον κόσμο. Πρωτίστως από τη Σοφία και τις κόρες μου», είπε ο ίδιος.