Αιχμές κατά του Νίκου Ανδρουλάκη και μήνυμα στήριξης υπέρ του Χάρη Δούκα από τον βουλευτή του ΠαΣοΚ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, ο οποίος σχολίασε τις εξελίξεις στη Χαριλάου Τρικούπη.

Μακάρι να είναι υποψήφιος πρόεδρος του ΠαΣοΚ– Κινήματος Αλλαγής ο Χάρης Δούκας, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος με επιστολή του την περασμένη εβδομάδα είχε θέσει επίσημα θέμα ηγεσίας στο κόμμα.

Ειδικότερα, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας 17 Ιουνίου στον τηλεοπτικό σταθμό «Action24», ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ανέφερε ότι παρότι υποστήριξε τον Νίκο Ανδρουλάκη στις προηγούμενες εσωκομματικές εκλογές, αυτή τη στιγμή εκτιμά ότι πρέπει να βρεθεί «πρωθυπουργίσιμο πρόσωπο» για το ΠαΣοΚ – ΚΙΝΑΛ.

Υπογράμμισε χαρακτηριστικά πως ο νυν πρόεδρος του ΠαΣοΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης «δεν είναι η επιλογή που θα μας πάει μπροστά και θα νικήσει τη Νέα Δημοκρατία».

«Μακάρι να είναι υποψήφιος ο Χάρης Δούκας»

Ερωτηθείς για μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Χάρη Δούκα, ο βουλευτής Αρκαδίας είπε χαρακτηριστικά: «μακάρι να είναι υποψήφιος». Εξήγησε, μάλιστα ότι επιθυμεί «το ΠαΣοΚ να έχει στις διαδικασίες του δυνατά πρόσωπα τα οποία θα έχουν σχέση με την κοινωνία».

Όσον αφορά τους ενδεχόμενους υποψήφιους προέδρους του ΠαΣοΚ – ΚΙΝΑΛ υποστήριξε ότι «πρέπει να το πουν, να μιλήσουν πολιτικά, να πουν ποιο είναι το σχέδιό τους για το ΠαΣοΚ και ποιο είναι το σχέδιό τους για τη διεύρυνση του ΠαΣοΚ».

Σε ερώτηση για το εάν οι αρμοδιότητες του Χάρη Δούκα ως δημάρχου Αθηναίων μπορεί να σταθούν ως εμπόδιο στη διεκδίκηση της ηγεσίας, ο κ. Κωνσταντινόπουλος απάντησε φέρνοντας ως παράδειγμα την περίπτωση του Νίκου Ανδρουλάκη ο οποίος όταν εξελέγη ήταν ευρωβουλευτής.

«Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ μπορεί να είναι και ευρωβουλευτής και υποψήφιος πρόεδρος, άρα και δήμαρχος και υποψήφιος πρόεδρος. Αν πετύχει το μοντέλο Δούκα -που επικράτησε της συντηρητικής παράταξης στον δήμο της Αθήνας με ψήφους και από τον ΣΥΡΙΖΑ και από τη Ν.Δ.- θα κερδίσει», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κωνσταντινόπουλος.

Τι είπε για ΣΥΡΙΖΑ και Κασσελάκη

Τέλος, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος αναφερόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία επισήμανε ότι «με τον κ. Κασσελάκη δεν έχουμε κάτι πολιτικό να συζητήσουμε, είναι ένα συνονθύλευμα απόψεων το οποίο δεν ξέρεις τι λέει».