Η βράβευση Νίμιτς από Τσίπρα και Ζάεφ

Κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας της Διεθνούς Διάσκεψης για την Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του Ινστιτούτου Τσίπρα ο πρώην Πρωθυπουργούς ,Αλέξη Τσίπρας και ο Ζόραν Ζάεφ απέδωσαν στον Μάθιου Νίμιτς το Βραβείου Ειρήνης των Πρεσπών.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας της Διεθνούς Διάσκεψης για την Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του Ινστιτούτου Τσίπρα δίχως αμφιβολία ξεχώρισε η ειδική βράβευση που έγινε στον Μάθιου Νίμιτς.

Οι πρώην πρωθυπουργοί Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας, κ.κ. Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ απένειμαν το βραβείο Ειρήνης των Πρεσπών στον ειδικό διαμεσολαβητή του ΟΗΕ για το ονοματολογικό (1994-2019).

«Είναι μεγάλη μου τιμή που λαμβάνω αυτό το βραβείο. Θα ήθελα να πω δυο λόγια για τη συμφωνία των Πρεσπών και για άλλους ανθρώπους που συνεισέφεραν σε αυτήν. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους δύο πρωθυπουργούς, τον κύριο Τσίπρα και τον κύριο Ζάεφ, αλλά και τους υπουργούς εξωτερικών που κατέστησαν δυνατή αυτή τη συμφωνία» ανέφερε αρχικά.

Στη συνέχεια μιλώντας για το ρόλο του στη συμφωνία δήλωσε: «Νομίζω ότι η μεγαλύτερη συνεισφορά μου ήταν ότι παρέμεινα εκεί για περισσότερα από είκοσι χρόνια και εργάστηκα για το πρόβλημα. Τα πρώτα 18 χρόνια άκουγα τα δύο μέρη, ίσως τα τελευταία δύο να συνεισέφερα κάτι».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.