Jeep Renegade: Σε τροχιά ηλεκτρικής προσιτότητας

Η νέα γενιά του Renegade με ορίζοντα το 2027 θα περιλαμβάνει στις επιλογές της και αμιγώς ηλεκτρική έκδοση η οποία θα το καταστήσει πιο προσιτό από το Avenger EV

Αν και το Jeep Renegade βρίσκεται ανάμεσά μας εδώ και περίπου μια δεκαετία, ο επικεφαλής της φίρμας, Antonio Filosa επιβεβαίωσε ότι η νέα γενιά του αναμένεται το 2027 και θα φέρει μαζί της μια αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση η οποία αναμένεται να είναι πιο προσιτή από το Jeep Avenger EV.

Για την ακρίβεια, όπως τόνισε ο A. Filosa στο πλαίσιο ημερίδας ενημέρωσης προς τους επενδυτές, το νέο ηλεκτρικό Renegade που θα διατεθεί και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού θα κινηθεί πέριξ της τιμής των 25.000 δολαρίων (περίπου 23.000 ευρώ με την τρέχουσα ισοτιμία). Εφόσον ευοδωθεί το συγκεκριμένο σενάριο αυτό σημαίνει ότι το νέο Renegade θα είναι σημαντικά πιο προσιτό σε σχέση με το Avenger το οποίο ξεκινά στην ευρωπαϊκή αγορά σε τιμές άνω των 31.000 ευρώ.

Αφετηρία για το υπό εξέλιξη Renegade θα αποτελέσει η νέα ευέλικτη πλατφόρμα του ομίλου Stellantis, Smart Car η οποία αναμένεται να μειώσει δραστικά το κόστος κατασκευής εξ ου και η δραστική μείωση τιμής.

Εν είδει υπενθύμισης η παραπάνω αρχιτεκτονική φιλοξενεί ήδη τα Citroen C3 και eC3 σε Aircross διαμόρφωση ή μη, το Opel Frontera αλλά και το νέο Fiat Grande Panda κάτι που σημαίνει ότι εκτός από την προσιτή αμιγώς ηλεκτρική έκδοση –και- το νέο Renegade εκτός από την προσιτή αμιγώς ηλεκτρική έκδοση θα είναι διαθέσιμο και σε εκδόσεις βενζίνης με ήπια υβριδική τεχνολογία.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.