5 το πρωί: Οι εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠαΣοΚ – Η Σύνοδος για την Ουκρανία – Η νίκη της Αγγλίας

Συνεχίζεται το έντονο εσωκομματικό παρασκήνιο στο ΠαΣοΚ, με τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, την προσεχή Τετάρτη, να αναμένεται με εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον καθώς αρκετά στελέχη του κόμματος αναμένεται να ζητήσουν ανοιχτά πρόωρες εσωκομματικές εκλογές.

1

Έντονο παρασκήνιο και χτυπήματα κάτω από τη μέση στο ΠαΣοΚ

  • Η συνεδρίαση του διευρυμένου Πολιτικού Συμβουλίου: Συνεχίζονται οι ζυμώσεις στο ΠαΣοΚ, με αρκετά στελέχη να αμφισβητούν πλέον ανοιχτά τον πρόεδρο του κόμματος, Νίκο Ανδρουλάκη. Στη συνεδρίαση του διευρυμένου Πολιτικού Συμβουλίου που θα διεξαχθεί την Τετάρτη, αναμένεται ότι οι Κωνσταντινόπουλος, Γερουλάνος, Κατρίνης, Γιαννακοπούλου, Χριστοδουλάκης, Πάνας και Νίκος Παπανδρέου θα ζητήσουν πρόωρες προεδρικές εκλογές.
  • Τα πρόσωπα για την ηγεσία: Στην περίπτωση που τελικά το ΠαΣοΚ οδηγηθεί στις κάλπες, σενάριο που θεωρείται ιδιαίτερα πιθανό, τα στελέχη που θεωρείται πιθανότερο να «μπουν στην κούρσα» είναι ο Παύλος Γερουλάνος, ο Μανώλης Χριστοδουλάκης και ο Χάρης Δούκας.
  • Η στάση Δούκα: Όσον αφορά τον δήμαρχο Αθηναίων, δηλώνει παρουσία στις εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠαΣοΚ. Ζητά μάλιστα άμεση προσφυγή σε εσωκομματικές κάλπες, λέγοντας ότι πρέπει να δoθεί ο λόγο στη βάση του κόμματος και πως το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών έστειλε σαφές μήνυμα «ότι η ανασύνθεση της δημοκρατικής παράταξης δεν πρέπει να χαθεί και πάλι σε ατέρμονες συζητήσεις».
2

Συνελήφθη γνωστός δικηγόρος για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του

  • Η βαριά κατηγορία: Ο γνωστός ποινικολόγος των Αθηνών απολογείται αύριο 17/6  στην ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα για ενδοοικογενειακή βία. Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη μετά από σχετική ενημέρωση των Αρχών από τον γιατρό που εξέτασε τη σύζυγο του δικηγόρου.
  • Τα Σοβαρά χτυπήματα της συζύγου του: Κατά την εξέταση της συζύγου του ποινικολόγου από τον γιατρό διαπιστώθηκε ότι έφερε πολλαπλά τραύματα. Πιο συγκεκριμένα, η γυναίκα έφερε σοβαρά χτυπήματα στο κεφάλι, κάταγμα στη μύτη, τραύμα στη γλώσσα -πιθανότατα από δάγκωμα-, χτυπήματα δηλαδή που μόνο ανθρώπινο χέρι μπορεί να προκάλεσε.
  • Η διάταξη Φλωρίδη: Η διάταξη με την οποία έγινε η σύλληψη αντικατέστησε το άρθρο 23 του Νόμου 3500/2006 «περί ενδοοικογενειακής βίας» και ψηφίστηκε τον περασμένο Φεβρουάριο, μαζί με τις τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα. Συγκεκριμένα, η νεοπαγής διάταξη υποχρεώνει τους γιατρούς να ειδοποιούν τις Αρχές, όταν κατά την εξέταση διαπιστώνουν ευρήματα που παραπέμπουν σε ενδοοικογενειακή βία, ανεξαρτήτως με το τι δηλώνει το θύμα.

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Εγκαίνια για το Ινστιτούτο του Αλέξη Τσίπρα

  • Το μήνυμα Τσίπρα: Ο πρώην πρωθυπουργός αποφάσισε να στείλει μήνυμα στους πολίτες, λίγο πριν την πρώτη μεγάλη δημόσια εκδήλωση του Ινστιτούτου, που θα γίνει στο Ωδείο Αθηνών σήμερα, Δευτέρα 17 και αύριο, Τρίτη 18 Ιουνίου και αφορά τη «Διεθνή Διάσκεψη για την Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη».
  • Ο λόγος δημιουργίας του Ινστιτούτου:  «Σε ένα κόσμο που τον κατακερματίζουν οι πόλεμοι, το χάσμα ανάμεσα στην πλειοψηφία και τις ελίτ, η συστηματική καταστροφή του περιβάλλοντος και εσχάτως η έφοδος της άκρας Δεξιάς, το Ινστιτούτο μας θέλει να δώσει το δικό του μήνυμα: Δεν πρέπει και δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς. Οφείλουμε να δώσουμε χώρο στη σκέψη, τον προβληματισμό, το διάλογο που αμφισβητεί τα στερεότυπα και αναζητά το νέο» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Αλέξης Τσίπρας.
  • Η Διεθνής Διάσκεψη: Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή για τις διεθνείς, περιφερειακές και ευρωπαϊκές εξελίξεις, η Διάσκεψη που οργανώνει το Ινστιτούτο αναμένεται να επικεντρωθεί στη σημασία που έχει η προώθηση ενεργητικών πολιτικών για την ειρήνη και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Ο διάλογος θα εστιάσει στο μέλλον της Ευρώπης μετά τις ευρωεκλογές, στην ενταξιακή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων και τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.
4

Η Σύνοδος Κορυφής για την Ουκρανία και το μήνυμα Μητσοτάκη

  • Η Σύνοδος Κορυφής για την Ουκρανία: Ο «διάλογος ανάμεσα σε όλα τα μέρη» και ο σεβασμός της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθηθεί για να μπει τέλος στον πόλεμο που άρχισε πριν από περισσότερο από δύο χρόνια με τη ρωσική εισβολή, σύμφωνα με το τελικό ανακοινωθέν της Συνόδου Κορυφής για την Ουκρανία, που έλαβε χώρα στην Ελβετία με τη συμμετοχή 80 χωρών.
  • Η υπαιτιότητα της σύγκρουσης: «Ο πόλεμος της Ρωσικής Ομοσπονδίας εναντίον της Ουκρανίας, που βρίσκεται σε εξέλιξη, συνεχίζει να προκαλεί βάσανα στους ανθρώπους και καταστροφές σε μεγάλη κλίμακα, ενώ δημιουργεί επίσης κινδύνους και κρίσεις με παγκόσμιο αντίκτυπο», αναφέρεται επίσης στο ανακοινωθέν, το οποίο καταλογίζει την απόλυτη υπαιτιότητα της σύγκρουσης στη Ρωσία.
  • Η δήλωση Μητσοτάκη: «Είμαστε εδώ για να διατρανώσουμε την αφοσίωση μας στους κανόνες του διεθνούς δικαίου και να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι τα σύνορα δε μπορούν να αλλάξουν δια της βίας», τόνισε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας για τη ρωσική εισβολή.
5

Νίκες για Αγγλία, Ολλανδία-Ισόπαλη η Δανία με τη Σλοβενία

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
myavis.gr
Ό,τι συμβαίνει, γιατί συμβαίνει
Το podcast του Βήματος εμβαθύνει καθημερινά με ρεπορτάζ και ανάλυση στις σημαντικότερες ειδήσεις