Κασσελάκης: Δεν γεννήθηκα για να γίνω πολιτικός

Η πρώτη ριζική αλλαγή που θα έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης αν αύριο ήταν πρωθυπουργός.

«Δεν γεννήθηκα για να γίνω πολιτικός, οι επαγγελματίες πολιτικοί δεν είναι παράδειγμα για μένα» λέει ο Στέφανος Κασσελάκης στη συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό GRACE, με τη δημοσιογράφο Ειρήνη Ζουρνατζή να περνάει ένα ολόκληρο πρωινό με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τον σύζυγό του Τάιλερ ΜακMπεθ.

«Οι επαγγελματίες πολιτικοί δεν είναι παράδειγμα για μένα. Αν ήταν, ίσως δεν θα έπρεπε ποτέ στη ζωή μου να εργαστώ στον ιδιωτικό τομέα και να επιτύχω ούτε να είμαι τόσο διαφανής. Ποτέ δεν έκρυψα κάτι από τον κόσμο -γιατί δεν γεννήθηκα για να γίνω πολιτικός ούτε εξαρτώμαι από διάφορα συμφέροντα» λέει ο κ. Κασσελάκης.

«Ένας πολιτικός οφείλει λοιπόν να είναι γειωμένος στην κοινωνία, στην πράξη, όχι στα λόγια. Να συνομιλεί σε πρώτο πρόσωπο με τους πολίτες. Αυτό κάνω από την πρώτη ημέρα που η βάση του ΣΥΡΙΖΑ με τίμησε με την ψήφο της και με εξέλεξε στην προεδρία του κόμματος. Συνομιλώ αδιαμεσολάβητα με τη βάση σε όλη την Ελλάδα, όπου πηγαίνω, κι ας με πολεμούν οι πολιτικοί μου αντίπαλοι επειδή ξεφεύγω από το κοστούμι του πολιτικού που οι ίδιοι έραβαν επί δεκαετίες» προσθέτει.

Τι θα άλλαζε αν ήταν πρωθυπουργός

Τι θα έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αν αύριο ήταν ο πρωθυπουργός της Ελλάδας; «Έχω γυρίσει όλη τη χώρα από άκρη σε άκρη σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα» διευκρινίζει.

«Γνώρισα τα προβλήματα στα νησιά του Αιγαίου με το μεταφορικό ισοδύναμο, την υποστελέχωση των νοσοκομείων τους και τη μη διασύνδεσή τους. Πήγα από την Αστυπάλαια και τη Χίο έως τους Αρκιούς και τους Λειψούς. Γνώρισα τα προβλήματα των αγροτών στην ηπειρωτική Ελλάδα. Τις ψεύτικες υποσχέσεις για τηλεκπαίδευση στα παιδιά της Έφης από τη Γαύδο. Την ανεπάρκεια του κράτους απέναντι στις οικογένειες των θυμάτων των γυναικοκτονιών. Την κρατική αντιμετώπιση των ανθρώπων με αναπηρία. Είναι πολλά για μια χώρα που ανήκει στην Ε.Ε. από το 1981. Ποτέ δεν καταφέραμε να συγκλίνουμε με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Πρώτη ριζική αλλαγή θα ήταν η ενσυναίσθηση. Για μας οι άνθρωποι είναι ψυχές, όχι αριθμοί» επισημαίνει.

Ολόκληρη η συνέντευξη στο GRACE

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.