Σπετσοφάι με αβγά
Ο καλύτερος μεζές για το κυριακάτικο τραπέζι, συνοδεία αποσταγμάτων – ή και χωρίς
Ο καλύτερος μεζές για το κυριακάτικο τραπέζι, συνοδεία αποσταγμάτων - ή και χωρίς
Info
Χρόνος Προετοιμασίας:
10λΧρόνος Μαγειρέματος:
15λΒαθμός Δυσκολίας:
Υλικά
Για 4 μερίδες
- 2 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κόκκινη πιπεριά καθαρισμένη και ψιλοκομμένη
- 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 2 κ.γ. πάπρικα
- 1 κ.γ. κύμινο
- ¼ κ.γ. πιπέρι καγιέν
- 1 συσκευασία ολόκληρες ντομάτες σε χυμό
- 1 μεγάλο χωριάτικο λουκάνικο σε φέτες
- 6 μεγάλα αβγά
- Αλάτι, πιπέρι
- Φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
- Φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Ζεστάνουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι και σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε το σκόρδο, το λουκάνικο και τα μπαχαρικά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1 λεπτό ακόμα.
Ρίχνουμε τις ντομάτες με το χυμό τους και τις σπάμε πιέζοντάς τες με μια μεγάλη κουτάλα. Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και φέρνουμε τη σάλτσα σε βρασμό.
Με τη βοήθεια της κουτάλας, ανοίγουμε τρύπες στη σάλτσα, όπου σπάμε τα αβγά. Ψήνουμε τα αβγά για 5-8 λεπτά, ανάλογα με το πόσο σφιχτά τα θέλουμε. Αν θέλουμε να επιταχύνουμε τη διαδικασία, καλύπτουμε το τηγάνι με καπάκι.
Σερβίρουμε το σπετσοφάι ζεστό πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο κόλιανδρο και μαϊντανό.
Μικρά Μυστικά
Το παραδοσιακό σπετσοφάι σερβίρεται με φρέσκο ψωμί και φέτα – και του πηγαίνει εξαιρετικά το μπούκοβο.