Σαρωτική πρεμιέρα για την οικοδέσποινα

  • Τελείωσε νωρίς: Οι Σκωτσέζοι πριν το ματς ήθελαν να κρατήσουν το «μηδέν». Όταν το σκορ ήταν 2-0 στο 19′ σίγουρα τα πράγματα δεν πήγαν όπως θα ήθελαν. Το τελικό 5-1 αποτυπώνει τη διαφορά των δύο ομάδων.
  • Ο πρωταγωνιστής: Αυτή η Εθνική Γερμανίας έχει πολλούς πρωταγωνιστές και αυτό αποτυπώθηκε στο γεγονός ότι είχε πέντε διαφορετικούς σκόρερ. Βέβαια, ο μαέστρος Τόνι Κρος έκανε πάλι μεγάλο ματς έχοντας 101 σωστές πάσες στις… 102.
  • Ο αδύναμος κρίκος: Θα μπορούσαν να μπουν αρκετοί παίκτες της Σκωτίας. Ωστόσο ο Ράιαν Πορτέους έκανε πέναλτι και αποβλήθηκε λίγο πριν το τέλος του πρώτου 45λεπτου όταν το σκορ ήταν ακόμα στο 2-0. Ε, τι άλλο να κάνει.

Τα highlights του αγώνα

Η φωτογραφία της ημέρας

Το παιχνίδι δεν πήγε όπως θα ήθελαν οι χιλιάδες φίλαθλοι της Σκωτίας που βρέθηκαν στο γήπεδο και ο φωτογραφικός φακός αποτύπωσε με τον καλύτερο τρόπο την απογοήτευση μιας φιλάθλου.

Τι θα δούμε

Πρώτη πλήρης αγωνιστική ημέρα η σημερινή (15/6) με τρία σπουδαία παιχνίδια σε Κολωνία, Ντόρτμουντ και Βερολίνο.

  • Το ματς της ημέρας: Σίγουρα δεν θα ‘χει παράταση ή πέναλτι αυτή τη φορά η μάχη μεταξύ Ισπανίας και Κροατίας, καθώς πρόκειται για ματς του Β’ ομίλου. Τις προηγούμενες δύο η «ρόχα» είχε επιβληθεί 5-3 (Euro 2020) και 5-4 (τελικός Nations League), άρα η πολύπειρη Χβράτσκα κάτι της χρωστά. Σέντρα στις 18:00.
  • Τα παιδιά του Λίβερπουλ: Ντόμινικ Σομποζλάι ή Σερντάν Σατσίρι; Η Ουγγαρία κοντράρεται με την Ελβετία στην Κολωνία (15:00) για τον Α’ όμιλο και σε κάποια παμπ του Μερσεϊσάιντ θα πίνουν στην υγειά τους. Γιατί μια φορά Liverpudlian για πάντα Liverpudlian.
  • Η ναυμαχία της Αδριατικής: Μια θάλασσα χωρίζει την Ιταλία από την Αλβανία, αλλά πολλά περισσότερα ενώνουν τις δύο εθνικές των οποίων η αναμέτρηση κλείνει το πρόγραμμα της ημέρας στις 22:00. Οι «μαυραετοί» ξεπετάχθηκαν αφότου υιοθέτησαν το ιταλικό στιλ (Ντε Μπιάζι, Πανούτσι) και τώρα, με το βραζιλιάνικο μπρίο του Σιλβίνιο, απειλούν μια «σκουάντρα ατζούρα» που παραδοσιακά δεν της ταιριάζουν οι πρεμιέρες των μεγάλων τουρνουά.

Συντονιστείτε

Σάββατο 15 Ιουνίου

  • 16:00 Ουγγαρία – Ελβετία, ΕΡΤ1 (Περιγραφή: Τάσος Κολλίντζας)
  • 19:00 Ισπανία – Κροατία, ΕΡΤ1 (Περιγραφή: Βασίλης Μπακόπουλος)
  • 22:00 Ιταλία – Αλβανία, ΕΡΤ1 (Περιγραφή: Γιώργος Χαϊκάλης – Σχόλιο: Αγγελος Χαριστέας)