Η Ελβετία επικράτησε με 3-1 της Ουγγαρίας, στο τελευταίο παιχνίδι της πρώτης αγωνιστικής του Α΄ ομίλου του Euro 2024. Ντουά (12′), Έμπισερ (45΄) και Εμπολό (90′ +3) τα γκολ για τους νικητές, μείωσαν προσωρινά με τον Βάργκα στο 66ο λεπτό οι Ούγγροι.

Οι Ελβετοί μπήκαν καλύτερα στην αναμέτρηση και στο 12ο λεπτό προηγήθηκαν με τον Ντούα, που βρέθηκε απέναντι από τον Γκουλάσι, μετά από εξαιρετική κάθετη του Έμπισερ. Αν και αρχικά ο βοηθός σήκωσε το σημαιάκι του για οφσάιντ, το VAR διόρθωσε την απόφαση και μέτρησε κανονικά το γκολ για το 1-0.

Η Ελβετία συνέχισε να πιέζει και να είναι απειλητική, με αποτέλεσμα στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου να πετυχαίνει και δεύτερο γκολ με τον Έμπισερ. Ο μέσος της Μπολόνια πλάσαρε εκτός περιοχής με τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του Γκουλάσι και κάπως έτσι να ολοκληρώνεται το πρώτο μέρος.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι Ούγγροι μπήκαν καλύτερα στο ματς, με σκοπό να διεκδικήσουν κάτι παραπάνω. Κάπως έτσι, στο 66ο λεπτό, ο Βάργκ μείωσε σε 2-1, κόντρα στους Ελβετούς. Ο Σόμποσλαϊ έκανε εξαιρετική σέντρα από αριστερά, ο Βάργκα νίκησε κατά κράτος τους αμυντικούς της Ελβετίας και με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι σκόραρε.

Το γκολ των Ούγγρων έδωσε άλλη… ομορφιά στο παιχνίδι, με τον ρυθμό να ανεβαίνει και τις δύο ομάδες να έχουν τις δικές τους στιγμές για κάποιο γκολ. Οι Ελβετοί το πέτυχανσ τις καθυστερήσεις της αναμέτρησης με τον Εμπολό, που είχε περάσει νωρίτερα ως αλλαγή. Μετά από λάθος στην άμυνα της Ουγγαρίας, ο 27χρονος επιθετικός μπήκε στην περιοχή και με σουτ διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Οι ενδεκάδες

ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Μάρκο Ρόσι): Γκουλάτσι, Λανγκ (46’ Μπόλα), Α.Σάλαι (80’ Ντάρνταϊ), Φιόλα, Ορμπάν, Α.Νάγκι (67’ Κλαϊνχάισερ), Κερκέζ (80’ Άνταμ), Σομποσλάι, Σέφερ, Βάργκα, Σάλαι.

ΕΛΒΕΤΙΑ (Μουράτ Γιακίν): Ζόμερ, Σερ, Βιντμέρ (68’ Στεργίου), Ροντρίγκες, Ακάντζι, Φρόιλερ (86’ Σιέρο), Τζάκα, Βάργκας (74’ Εμπολό), Αεμπίσερ, Ντουά (68’ Αμντουνί), Εντόι (86’ Ρίντερ)