Ένας νεκρός και ένας βαριά τραυματίας είναι ο απολογισμός της αιματηρής συμπλοκής χθες το απόγευμα (14/6) σε μεγάλο σούπερ μάρκετ στην Ακτή Μουτσοπούλου στον Πειραιά.

Δύο άνδρες κουρδικής καταγωγής εισέβαλαν στο σούπερ μάρκετ για να βρουν καταφύγιο ύστερα από μια λογομαχία που είχαν με ομοεθνή τους. Ο άνδρας που τους ακολούθησε δεν δίστασε να ανοίξει πυρ κατά των άλλων δύο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο ένας θανάσιμα και ο άλλος να φέρει τραύματα και να μεταφερθεί στο Τζάνειο.

Το σούπερ μάρκετ ήταν σε πλήρη λειτουργία την ώρα του περιστατικού ωστόσο δεν τραυματίστηκε κανένας πελάτης ή εργαζόμενος.

Ο δράστης, που οπλοφορούσε, τράπηκε σε φυγή και εντοπίστηκε από πλήρωμα περιπολικού της Άμεσης Δράσης 800 μέτρα από το σημείο. Βλέποντας τους αστυνομικούς άρχισε να τρέχει, δεν έκανε χρήση του όπλου του, μέχρι που τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν.

Τι εξετάζουν οι Αρχές

Το περιστατικό, σύμφωνα με την ΕΡΤ, έχει όλα τα χαρακτηριστικά του ξεκαθαρίσματος λογαριασμών.

Από την Ασφάλεια διερευνώνται τα κίνητρα, αλλά και αν έχουν απασχολήσει θύματα και δράστης ξανά τις Αρχές. Στο Πασαλιμάνι έχουν γίνει παλιότερα ανάλογα περιστατικά μεταξύ Κούρδων που σχετίζονται με την διακίνηση ναρκωτικών στην περιοχή και αυτό είναι ένα από τα ενδεχόμενα που, μεταξύ άλλων, εξετάζονται.