Πατατοσαλάτα για το BBQ, το σπίτι ή το γραφείο
Το απόλυτο κρύο γεύμα συνδυάζει την παντοτινή μας αγάπη για την πατάτα με την ευκολία που αναζητάμε στο μαγείρεμα του καλοκαιριού
Το απόλυτο κρύο γεύμα συνδυάζει την παντοτινή μας αγάπη για την πατάτα με την ευκολία που αναζητάμε στο μαγείρεμα του καλοκαιριού
Info
Χρόνος Προετοιμασίας:
15λΧρόνος Μαγειρέματος:
30λΒαθμός Δυσκολίας:
Υλικά
Για 6 μερίδες
- 600 φρέσκες πατάτες μικρές ή μετρίου μεγέθους
- 2 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
- 2 αβγά βρασμένα
- 2 κλωναράκια σέλερι
- 2 τρυφερά φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 αγγουράκια τουρσί
- 1 κ.σ. απαλή μουστάρδα
- 2 κ.σ. μαγιονέζα
- 2 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι
- 2 κ.σ. ξίδι
- 1 κ.σ. άνηθο
- ½ κ.γ. γλυκιά πάπρικα
- Αλάτι
- Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε τα αβγά, το σέλερι, τα κρεμμυδάκια και τα αγγουράκια τουρσί.
Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες, τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό (να τις καλύπτει) και τις αφήνουμε στη φωτιά για περίπου 20 λεπτά από την ώρα που θα πάρουν βράση. Θέλουμε να μαλακώσουν, αλλά να μη λιώσουν.
Όταν κρυώσουν ελαφρώς οι πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε προσεκτικά. Τις σπάμε με πιρούνι σε κομμάτια, τις αλατίζουμε και τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο ακόμα και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα υλικά.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη μαγιονέζα, το γιαούρτι τη μουστάρδα, το ξίδι, την πάπρικα, τον άνηθο και λίγο αλατοπίπερο, να ομογενοποιηθούν. Ρίχνουμε το μείγμα στις πατάτες όσο ακόμη είναι ζεστές και ανακατεύουμε καλά.
Παγώνουμε την πατατοσαλάτα στο ψυγείο και τη σερβίρουμε δροσερή ως συνοδευτικό για όλα τα ψητά του BBQ.
Μικρά Μυστικά
Όσο κι αν λαχταράμε την πρώτη μπουκιά, αξίζει να αφήσουμε την πατατοσαλάτα να «ξεκουραστεί» για μια ώρα περίπου στο ψυγείο, ώστε τα αρώματα των μυρωδικών και των λαχανικών να απλωθούν σε ολόκληρο το μπολ.