Πούτιν: «Κοντά στο σημείο χωρίς επιστροφή» – Οι όροι για διαπραγματεύσεις με Ουκρανία

Η Ρωσία θα ήταν έτοιμη για τέτοιες συνομιλίες «αύριο», εάν τα ουκρανικά στρατεύματα αποσυρθούν από τις περιοχές Ζαπορίζια, Χερσώνα, Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ και εάν η Ουκρανία εγκαταλείψει τα σχέδιά της να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, όπως δήλωσε ο Πούτιν.

Κοντά στο σημείο χωρίς επιστροφή έχει φτάσει η παγκόσμια ασφάλεια, λόγω του «εγωισμού» και της «αλαζονείας» των δυτικών χωρών, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στο περιθώριο της συναντησης που πραγματοποίησε την Παρασκευή με την ηγεσία του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Τελικά, ο εγωισμός και η αλαζονεία των δυτικών κρατών οδήγησαν στη σημερινή εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση πραγμάτων. Έχουμε φτάσει -και αυτό είναι απαράδεκτο – κοντά στο σημείο χωρίς επιστροφή», δήλωσε ο Πούτιν.

Παράλληλα, ο Ρώσος Πρόεδρος έθεσε τις προϋποθέσεις για την έναρξη ειρηνευτικών συνομιλιών με την Ουκρανία.

Οπως τόνισε, η Ρωσία θα ήταν έτοιμη για τέτοιες συνομιλίες «αύριο», εάν τα ουκρανικά στρατεύματα αποσυρθούν από τις περιοχές Ζαπορίζια, Χερσώνα, Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ και εάν η Ουκρανία εγκαταλείψει τα σχέδιά της να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

Εάν η Ουκρανία συμφωνούσε με αυτούς τους όρους, τότε η Ρωσία θα σταματούσε τα πυρά και θα ξεκινούσε διαπραγματεύσεις, όπως ανέφερε ο Πούτιν.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.