Εξωπραγματικές ήταν οι θερμοκρασίες που κατέγραψε χθες (13/6) η θερμική κάμερα του drone, στην κορύφωση του καύσωνα. Το θερμόμετρο έδειξε 43 βαθμούς Κελσίου στην Αττική και η θερμική κάμερα 50 βαθμούς στην άσφαλτο ακόμα και 70 στα αυτοκίνητα!

Η τοπογράφος – μηχανικός Ειρήνη Τσαλίμη που εργάζεται στην εταιρεία που χειρίζεται τη θερμική κάμερα που πέταξε και σήμερα πάνω από την Αθήνα για το ΕΡΤΝews πάνω από τη λεωφόρο Βεΐκου, περιέγραψε πώς λειτουργεί.

Όπως είπε «το κομμάτι το κόκκινο είναι το έντονο της θερμοκρασίας σε σχέση με τα υπόλοιπα, τα οποία είναι ή γκρίζα ή μαύρα και είναι το πράσινο και τα κομμάτια που είναι στη σκιά. Είναι εμφανής η διαφορά στην άσφαλτο σε σχέση με το πράσινο ή κάποια κτίρια ή τα αυτοκίνητα που περνάνε […]» είπε.

«Ουσιαστικά βλέπουμε ότι ένα αυτοκίνητο μπορεί να πιάσει τους 60 και 70 βαθμούς και η άσφαλτος τους 50. Στα κομμάτια που είναι στη σκιά είμαστε στους 20 -25 βαθμούς. Πολύ μεγάλη διαφορά όπως και το πράσινο». Πρόσθεσε ότι ένα αυτοκίνητο μπορεί να πιάσει θερμοκρασία ακόμα και 80 βαθμών.

«Xθες βλέπαμε στην άσφαλτο 70 βαθμούς, ενώ σήμερα ας πούμε βλέπουμε 35 – 40. Είναι πολύ μεγάλη διαφορά την ίδια ώρα. Οπότε κατευθείαν βλέπουμε ότι όταν έχει και ήλιο είναι πολύ χειρότερο σε σχέση με τη συννεφιά, αλλά και πάλι είναι σε πολύ αυξημένη θερμοκρασία σε σχέση με άλλες χρονιές» ανέφερε.