Σε συνεργασία με το αστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, εξασφάλισε φθηνότερα εισιτήρια για τους επιβάτες κατά τις ώρες αιχμής (6-9 π.μ. και 13:30-15:30 μ.μ.), διευκολύνοντας τους εργαζομένους και τους μαθητές. Παράλληλα, προσέθεσε επιπλέον δρομολόγια για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών και για την κάλυψη περισσότερων Δημοτικών Κοινοτήτων.

Ο Δήμαρχος Ζίτσας, Μιχάλης Πλιάκος, δήλωσε: «Η ευρεία αποδοχή της συγκεκριμένης δράσης από τους πολίτες μας οδήγησε, χωρίς δεύτερη σκέψη, να συνεχίσουμε τη συνεργασία με το αστικό ΚΤΕΛ και τη φετινή χρονιά, εξασφαλίζοντας για τους πολίτες καλύτερες υπηρεσίες με μικρότερο κόστος». Επιπλέον, προανήγγειλε την υπογραφή σύμβασης και με το υπεραστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων.

Διαδρομές με Μειωμένο Εισιτήριο

Σύμφωνα με τον Δήμο Ζίτσας, οι νέες τιμές εισιτηρίων ισχύουν για τις παρακάτω διαδρομές:

  1. Ροδοτόπι, Άνω & Κάτω Λαψίστα, Γαρδίκι – Ιωάννινα:
    • Κανονικό: από 2,10€ σε 1,60€
    • Μειωμένο: από 1,10€ σε 0,90€
  2. Ροδοτόπι, Άνω & Κάτω Λαψίστα – Άγιος Ιωάννης (Κολέμπα):
    • Κανονικό: από 1,60€ σε 1,20€
    • Μειωμένο: από 0,90€ σε 0,70€
  3. Άγιος Ιωάννης – Ιωάννινα:
    • Κανονικό: από 1,60€ σε 1,20€
    • Μειωμένο: από 0,90€ σε 0,70€
  4. Ελεούσα και Βουνοπλαγιά – Ιωάννινα:
    • Κανονικό: από 1,60€ σε 1,20€
    • Μειωμένο: από 0,90€ σε 0,70€

Οι μειωμένες τιμές ισχύουν για τα δρομολόγια που πραγματοποιούνται από τις 6:00 έως τις 9:00 π.μ. και από τις 13:30 έως τις 15:30 μ.μ.

Αύξηση Δρομολογίων

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών, διατηρούνται τα τέσσερα δρομολόγια που συνδέουν τις Δ.Κ. Ελεούσας, Ροδοτοπίου, Βουνοπλαγιάς και Ζωοδόχου με το νοσοκομείο «Γ. Χατζηκώστα» και την πόλη των Ιωαννίνων, εξυπηρετώντας και τον συνοικισμό «Αμπελάκια». Επίσης, διατηρούνται τα τέσσερα δρομολόγια από Βουνοπλαγιά και Άγιο Ιωάννη προς Ελεούσα από Δευτέρα έως Παρασκευή, ενώ κάθε Σάββατο προστίθενται δύο δρομολόγια από τη Δ.Κ. Ελεούσας προς τον Προφήτη Ηλία για την εξυπηρέτηση των δημοτών χωρίς μεταφορικό μέσο.

Τέλος, το δρομολόγιο από Ιωάννινα προς τη Δ.Κ. Περιβλέπτου πραγματοποιείται δύο φορές την ημέρα, επί πενθημέρου, μέσω Ελεούσας, διευκολύνοντας τη μετακίνηση των δημοτών προς την έδρα του Δήμου και τονώνοντας την τοπική οικονομία.