Πιθανό είναι το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας στην υπόθεση εξαφάνισης του 59χρονου Αμερικανού αστυνομικού στην Αμοργό, σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντίνα Δημογλίδου.

Το πρωί της Τρίτης 11/6 ο φίλος του 59χρονου ξεκίνησε με το αμάξι, όσο ο αγνοούμενος αστυνομικός, που λάτρευε την πεζοπορία, πήρε το μονοπάτι που οδηγούσε στα Κατάπολα. Μια διαδρομή βατή αλλά τεράστια που για να την διανύσει κανείς χρειάζεται 4 ώρες.

«Έχουμε και άλλους που αναζητούμε, είναι ένα ζευγάρι Ισραηλινών στη Βυτίνα και ένας ακόμη υπήκοος ΗΠΑ στην Κέρκυρα. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι έχουν εξαφανιστεί την εβδομάδα που είχαμε τον μεγάλο καύσωνα και τις συνθήκες που δεν προσφέρονται για περίπατο σε τέτοια δύσβατα σημεία» λέει μιλώντας στο MEGA η κ. Δημογλίδου.

«Όλοι αυτοί φαίνεται ότι έχουν κινηθεί μέσα σε μονοπάτια. Η αναφορά που έχουμε είναι ότι έχουν αποχωρήσει από το κατάλυμα στο οποίο έμεναν για να διασχίσουν ένα μονοπάτι. Είναι κάτι που αντιμετωπίζουμε κάθε χρόνο στα νησιά, ιδιαίτερα από τουρίστες που δεν έχουν ξαναεπισκεφτεί την πατρίδα μας» είπε.

«Όταν υπάρχει κάποια ηλεκτρονική συσκευή είναι πιο εύκολο και γρήγορο να βρούμε αυτόν τον άνθρωπο. Σε κάποιες περιπτώσεις δε μας βοηθά, όπως στην περίπτωση της Αμοργού, που ο άνθρωπος αυτός δεν απαντά στο τηλέφωνο από την πρώτη στιγμή που τον καλούν οι αστυνομικοί. Δυστυχώς οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας μάς έχουν δώσει ένα πολύ μεγάλο και δύσβατο κομμάτι στο οποίο πρέπει να τον αναζητήσουμε. Υπάρχει βλάστηση, υπάρχουν χαράδρες στο συγκεκριμένο κομμάτι» συμπλήρωσε.

«Δεν έχει βρεθεί στο μονοπάτι, βρίσκεται αλλού»

«Δεν μπορεί να αποκλειστεί η εγκληματική ενέργεια μέχρι να βρεθεί ο άνθρωπος και να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκεται, όπως συνέβη και με τη Σύμη. Στην περίπτωση της Αμοργού είχαμε άμεση κινητοποίηση, έφτασαν και από τα διπλανά νησιά. Ο ίδιος ο γενικός αστυνομικός διευθυντής βρίσκεται αυτήν την στιγμή στο νησί και ψάχνει και αυτός μαζί με τους αστυνομικούς» λέει.

«Έχουμε και σκύλους και ελικόπτερο της Πυροσβεστικής και εναέριο μέσο εθελοντικής ομάδας. Ο άνθρωπος δεν έχει βρεθεί στο μονοπάτι άρα βρίσκεται κάπου αλλού σε αυτό το μεγάλο κομμάτι που ψάχνουμε, γι’ αυτό και μας βοηθάει πολύ το ελικόπτερο», προσθέτει η κα Δημογλίδου.

«Σε τέτοιες ιστορίες πας πάντα με παρέα»

Από την πλευρά της η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, σημειώνει: «Ενθουσιάζονται οι τουρίστες που έρχονται να κάνουν διακοπές στα ελληνικά νησιά, με τα μέρη και τον ήλιο. Όταν όμως είσαι κάποιας ηλικίας και σε αυτές τις θερμοκρασίες, δεν είναι δυνατόν να πας να περπατάς τόσες ώρες. Μετά από αυτόν τον ήλιο και τις θερμοκρασίες, ένας οργανισμός δεν μπορεί να αντέξει τόσο εύκολα» είπε.

«Δεν πας μόνος σου. Σε τέτοιες ιστορίες πας πάντα με παρέα. Κανένας μας δεν μπορεί να φανταστεί τι μπορεί να έχει συμβεί. Η καρδιά προδίδει πολύ εύκολα και σε περιπτώσεις που δεν το περιμένει και κανείς» πρόσθεσε.