Ευτυχισμένος ήταν ο Εμμανουήλ Καραλής μετά την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου. Με το γνωστό του χιούμορ ο «Μανόλο» τόνισε πως στον αγώνα «Ένιωσα πως με ξεμάτιαξε όλη Ελλάδα και ευχαριστώ όλο τον κόσμο». Μια αναφορά που είχε να κάνει με την επιθυμία του που είχε εκφράσει δημόσια μετά τον προκριματικό ζητώντας από τη μητέρα του να τον ξεματιάσει.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον προκριματικό και τον μικρό τραυματισμό που είχε: «Στον προκριματικό γύρισα το πόδι μου και αγωνίστηκα με πόνους. Πιστεύω πως σήμερα τα κατάφερα και έκανε μία πάρα πολύ ωραία εμφάνιση. Είμαι συγκινημένος γιατί δύο μέρες με το πόδι μου είχα πολύ άγχος και φοβόμουν. Αλλά όπως έχω ξαναπεί όταν φοράω το εθνόσημο το σώμα μου πηγαίνει μόνο του και κάνω τέτοιες επιδόσεις».

Στη συνέχεια μιλώντας για τον Μόνο Ντουπλάντις τόνισε: «Είναι ένας τρομερός αθλητής και είμαστε πολύ καλοί φίλοι. Είμαστε από 17 χρονών μαζί. Είμαστε όλοι πάρα πολύ καλοί αθλητές και το επίπεδο στην Ευρώπη είναι πολύ μεγάλο».

Έπειτα μιλώντας για το Πανελλήνιο ρεκόρ και τους Ολυμπιακούς Αγώνες που έρχονται ανέφερε: «Είμαι περήφανος που μπόρεσα να ξεπεράσω τον εαυτό μου. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα συμμετέχω σε τόσους μεγάλους αγώνες και να είμαι και στο βάθρο. Θέλω να είμαι ήρεμος, δουλεύω πολύ και πιστεύω ότι είναι η αρχή μιας μεγάλης καριέρας. Έκανα πρώτη φορά άλμα στα 6.02 και είναι σημαντικό για έναν αθλητή να δοκιμάζει σε αυτά τα ύψη. Θέλω να αποδείξω ότι είμαι από τους καλύτερους αθλητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες».