Ο Εμμανουήλ Καραλής έχει ανοίξει τα φτερά του και πλέον κοιτάζει μόνο ψηλά. Ο «Μανόλο» επιβεβαίωσε ότι ανήκει ανάμεσα στους κορυφαίους επικοντιστές, ξεπέρασε τα 5,87μ., έκανε νέο ατομικό ρεκόρ και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου στη Ρώμη.

Ο αθλητής του Χάρη Καραλή έκανε τον τέλειο αγώνα. Ξεπέρασε με την πρώτη το 5,50μ., 5,65μ. και 5,75μ. Στη συνέχεια πέρασε με τη δεύτερη τα 5,82μ., ενώ με την πρώτη ξεπέρασε τα 5,87μ. βελτιώνοντας το ατομικό του ρεκόρ και εξασφαλίζοντας το μετάλλιο.

Στη συνέχεια είχε μία άκυρη προσπάθεια στα 5,92μ. και έκανε ακόμα μία στα 5,97μ. Έπειτα έγινε ο πρώτος Έλληνας που δοκίμασε να ξεπεράσει τα 6μ. βάζοντας τον πήχη στα 6,02μ. χωρίς να τα καταφέρει.

Αυτό βέβαια είχε μικρή σημασία, αφού ο αγώνας του ήταν εξαιρετικός και το Πανελλήνιο ρεκόρ που κρατάει ο Κώστας Φιλιππίδης με 5,91μ. μπορεί να περιμένει. Είναι δεδομένο ότι σύντομα θα καταφέρει να το ξεπεράσει. Κάπως έτσι ο Εμμανουήλ Καραλής ολοκλήρωσε τον τελικό με 5,87μ. και τη δεύτερη θέση.

Το χρυσό πήγε στον μοναδικό Αρμάν Ντουπλάντις που σταμάτησε στα 6,10μ., ενώ στην τρίτη θέση είχαμε ισοβαθμία ανάμεσα στους Ερσού Σασμά (Τουρκία) και Όλεγκ Ζέρνικελ (Γερμανία). Αμφότεροι ξεπέρασαν τα 5.82μ. και είχαν ακριβώς τις ίδιες επιτυχημένες προσπάθειες και έτσι μοιράστηκαν το χάλκινο.