Κόλαση φωτιάς χθες (12/6) στην Κάτω Κηφισιά σε εργοστάσιο κατασκευής μαγειρικών σκευών (PAL SA) που βρίσκεται στην οδό Αιγιδών στο Πανόραμα, με το 112 να καλεί τους κατοίκους να μείνουν σε χώρους με κλειστές πόρτες και παράθυρα.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε το μεσημέρι και τέθηκε υπό έλεγχο το βράδυ, χωρίς να επεκταθεί στις επιχειρήσεις που βρίσκονταν κοντά στο εργοστάσιο. Στο σημείο έσπευσαν 18 οχήματα με 50 πυροσβέστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα αέρια που βρίσκονται στον αέρα μετά την έκρηξη, είναι τοξικά. Το εργοστάσιο ανήκει στον σύζυγο της πρώην υπουργού Μίνας Γκάγκα.

Ποιο είναι το εργοστάσιο που έγινε η έκρηξη

Η εταιρεία Παλαμήδης ΑΕ, που έχει σχεδόν 80 χρόνια παρουσίας στην αγορά, δραστηριοποιείται στην κατασκευή ανοξείδωτων σκευών μαγειρικής και απασχολεί περίπου 130 εργαζομένους (στοιχεία 2022). Η εταιρεία ανήκει στον Βασίλη Παλαμήδη, σύζυγο της πρώην αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον ot.gr, αναπτύσσει εμπορική δραστηριότητα αντιπροσωπεύοντας την νοτιοκορεάτικη μάρκα Glasslock γυάλινων φαγητοδοχείων και δίνει μέρος των προϊόντων της φασόν σε τρίτους. Εκτός από την κατηγορία μαγειρικών σκευών αναπτύσσει παραγωγική δραστηριότητα και στις συσκευασίες τροφίμων με εξαγωγές σε Κύπρο, Ιταλία και βαλκανικές χώρες.

Σύμφωνα με τις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις για τη χρήση 2022 ο κύκλος εργασιών ανήλθε στα 23,6 εκατ. ευρώ από 17,6 εκατ. ευρώ, ενώ τα αποτελέσματα προ φόρων διαμορφώθηκαν σε 403.000. ευρώ από 536.000 ευρώ. Κατά την ίδια χρήση καταβλήθηκαν 550.000 ευρώ μερίσματα προς τους μετόχους.