Ο θρήνος και η οδύνη εναλλάσσονταν χθες (12/6) με την οργή στην Ηλεία, εκεί όπου αποχαιρέτισαν την 11χρονη Βασιλική, η οποία βρήκε φριχτό θάνατο από τα χέρια του 37χρονου θείου της.

Από τη μία γινόταν η κηδεία του κοριτσιού και από την άλλη έκαιγαν το λυόμενο που έμενε ο δολοφόνος με την οικογένειά του, η οποία έφυγε από το χωριό, υπό το φόβο μιας βεντέτας.

Ο καθ’ ομολογία δολοφόνος παραμένει κρατούμενος στην αστυνομική διεύθυνση Ηλείας, είναι αμετανόητος και δεν έχει ζητήσει συγνώμη. Υπενθυμίζουμε ότι θα οδηγηθεί αύριο Παρασκευή 14/6 ενώπιον του ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί.

Το χρονικό της τραγωδίας – Τι είπε ο δράστης

Ο δράστης ήθελε να ασελγήσει στο παιδί και όταν εκείνο αντιστάθηκε το σκότωσε εν ψυχρώ με το κατσαβίδι. Οι περιγραφές του για τα όσα προηγήθηκαν την περασμένη Κυριακή προκαλούν ανατριχίλα. Η συνάντησή του έξω από ένα φούρνο με το άτυχο κοριτσάκι ήταν μοιραία.

«Η Βασιλική με ρώτησε πότε θα πάμε για μπάνιο όλοι μαζί με τα παιδιά μου και εγώ της είπα ότι θα τους πάω όποια μέρα σχολάσω νωρίς. Εκείνη τη στιγμή δεν ξέρω πώς μου ήρθε και είπα στη Βασιλική να περάσω να την πάρω το βραδάκι και να πάμε μια βόλτα και αυτή δέχτηκε και κανονίσαμε να πάω κατά τις 20:00» ανέφερε ο δράστης.

Ο 37χρονος επισκέπτεται το σπίτι της Βασιλικής το ίδιο απόγευμα με το μικρό παιδί να προσφέρεται να του πλύνει το αυτοκίνητο. Σε αυτό το αυτοκίνητο λίγη ώρα αργότερα θα έβρισκε τραγικό θάνατο.

«Όταν φτάσαμε σε μια αγροτική περιοχή μεταξύ Λεχαινά και Αρετής σταμάτησα το αυτοκίνητο και κατεβήκαμε και οι δύο κάτω. Τότε εγώ της έπιασα το χέρι και ήθελα να συνευρεθούμε ερωτικά αλλά η Βασιλική αντέδρασε και δεν ήθελε και μου είπε ότι θα το πει στον πατέρα της και στη μάνα της. Εγώ θόλωσα, την έσπρωξα και έπεσε κάτω και πήγα στο αμάξι, στην πόρτα του οδηγού είχα ένα κατσαβίδι και το πήρα και πήγα πάλι σε αυτή» είπε.

«Έβγαλε ένα ήχο σαν ωχ»

Λίγο πριν τις 10 το βράδυ της περασμένης Κυριακής ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση στη σύντομη ζωή της Βασιλικής. Τα λόγια του 37χρονου σοκάρουν. Υποστήριξε στους αστυνομικούς ότι φοβήθηκε, όταν άκουσε την ανιψιά του να λέει πως θα ενημερώσει τους γονείς της και άρχισε να την χτυπά μέχρι θανάτου με το κατσαβίδι.

«Ήταν ακόμα κάτω και άρχισα να την καρφώνω με το κατσαβίδι. Την κάρφωνα στο λαιμό, την πλάτη και στο πλάι και είδα ότι έβγαινε αίμα. Την τράβηξα από τα μαλλιά και την πήγα λίγο πιο πέρα και τότε αυτή έβγαλε ένα ήχο σαν ωχ και μετά δεν ξαναμίλησε. Μετά την πήγα πιο πέρα να την κρύψω, γιατί φοβήθηκα και την έκρυψα σε κάτι καλάμια και τη σκέπασα με ξερά χόρτα».

Μετά την αποτρόπαια πράξη του ο καθ’ομολογίαν δολοφόνος ήρθε στο χωριό Αρετή, στο σπίτι της μητέρας του που βρισκόταν η γυναίκα και τα παιδιά του. Τους είπε ότι ήταν κουρασμένος και απλά πήγε για ύπνο.

«Γιατί ήταν έξω ένας παιδεραστής;»

Αναφερόμενος στο θέμα ο Γιώργος Καλλιακμάνης, επίτιμος πρόεδρος αστυνομικών Νοτιοανατολικής Αττικής αναρωτήθηκε γιατί ήταν έξω ένας παιδεραστής.

«Δεν μπορείς να δεις για ποιον λόγο αφέθηκε αυτός ο άνθρωπος ελεύθερος. Γιατί ήταν έξω ένας ο οποίος ήταν παιδεραστής; Οι παιδεραστές δε θεραπεύονται, έχουν αυτήν την εγκληματική, ανώμαλη συμπεριφορά και τη συνεχίζουν. Από το 2017 μέχρι το 2024 θεωρείται ότι αυτός ο άνθρωπος δεν έχει κάνει τίποτα; Δεν μπορεί να το πιστέψει κανείς αυτό. Δεν μπορούμε να πούμε ότι οι δικαστές είχαν πρόθεση να τον αφήσουν αυτόν να αλωνίζει» είπε μιλώντας στο MEGA.

«Το βίντεο δείχνει ότι αυτός ο άνθρωπος έκλεισε ραντεβού με το παιδί, φαίνεται αυτό. Ξέρουμε αν αυτός ο άνθρωπος αυτό το παιδί το έχει βιάσει 15 φορές το προηγούμενο διάστημα; Μπορούμε να το μάθουμε; Αυτός έπαιρνε τα παιδάκια, και το συγκεκριμένο, και πήγαινε για μπάνιο, το λένε οι μαρτυρίες» είπε.

Στην αντεπίθεση η Ένωση Δικαστών για τον δολοφόνο

Την έντονη αντίδραση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων προκάλεσε η κριτική που ασκείται από Μέσα Ενημέρωσης στις δικαστικές αρχές για τον χειρισμό της υπόθεσης βιασμού με κατηγορούμενο τον 37χρονο.

Στην ανακοίνωση γίνεται μεταξύ άλλων λόγος για «κυνήγι μαγισσών» και «δημοσιογραφική βαρβαρότητα» που «θυσίασε τη νομική επιστήμη στον βωμό της τηλεθέασης».

«Τα παιδιά μου δεν έχουν πατέρα»

Η 37χρονη γυναίκα του δολοφόνου, που είναι παιδική φίλη της μητέρας της 11χρονης, μίλησε στο Live News και περιέγραψε πως ο σύζυγός της και φονιάς της Βασιλικής, μετά την άγρια δολοφονία  απλά «ήρθε στο σπίτι και πήγε και κοιμήθηκε».

Αναφερόμενη στην καταδίκη του για τον βιασμό 14χρονης το 2017 ανέφερε πως «κανείς δεν πίστεψε πως συνέβη».

«Για το 2017 το ήξερα, αλλά ήταν λάθος μου που δεν το πίστεψα. Κανένας δεν το πίστεψε. Τον δικάσανε, αλλά τον αφήσανε ελεύθερο και δεν το πίστεψα. Μακάρι να τον είχαν βάλει μέσα, και να γλίτωνε η Βασιλική. Και εγώ δεν θα είχα 5 παιδιά μαζί του, δεν θα είχαν ένα πατέρα δολοφόνο. Όλοι με κρίνουν και με βρίζουν. Πιστεύουν πως δεν θα μίλαγα; Εμείς τσακωνόμασταν, αλλά στα παιδιά του ήταν πολύ καλός».

Γεννήθηκαν αμφιβολίες

Όπως λέει όταν το έμαθε τι έχει συμβεί ρώτησε τις μεγάλες της κόρες αν τους έχει κάνει κάτι αντίστοιχο.

«Μου είπαν πως δεν τις πείραξε. Δεν έχω πρόβλημα να πάνε στον γιατρό τα παιδιά. Για εμένα δεν υπάρχει πια αυτός, έχει πεθάνει. Η μεγάλη μου κόρη κάθε μέρα κλαίει. Της εξηγώ πως δεν ήταν άνθρωπος αυτός.

Δεν θα το αφήσω έτσι, και σε ψυχολόγο θα τα πάω άμα χρειάζεται. Θέλω να σταθώ στα πόδια μου, γιατί είμαστε μόνες μας. Στο χωριό δεν έχω πάει, γιατί δεν ξέρω τι μπορεί να κάνει ο καθένας πάνω στα νεύρα του. Τα παιδιά θα πάρουν το επίθετο μου».

«Αυτός δεν λέγεται άνθρωπος, λέγεται δολοφόνος», είπε μεταξύ άλλων η αδερφή του 37χρονου δράστη, αποκαλύπτοντας πως οι στενοί του συγγενείς «τον έχουν διαγράψει». «Δεν τον υποστηρίζει κανείς», τόνισε η αδερφή του.