ΠαΣοΚ: Νέες αιχμές Γιαννακοπούλου – Γερουλάνου κατά Ανδρουλάκη

Σε περιδίνηση το ΠαΣοΚ μετά τις Ευρωεκλογές, αδιάκοπα τα πυρά από στελέχη που ασκούν κριτική στον πρόεδρο - Οι νέες αναφορές Γιαννακοπούλου - Γερουλάνου και η τοποθέτηση της γραμματέως της ΚΟ.

Συνεχίζεται η εσωτερική διαμάχη στο ΠαΣοΚ με φόντο την ηγεσία δεδομένου πως το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών δεν άφησε ικανοποιημένα στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης. Η κριτική στο πρόσωπο του προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη είναι εξόχως αυστηρή.

Γιαννακοπούλου: «Αυτό που εκφράζει ο Ανδρουλάκης πήρε 12,8%»

Η Νάντια Γιαννακοπούλου, η πρώτη που είχε πετάξει το γάντι αμέσως την έκβαση της κάλπης, συνέχισε στον ίδιο τόνο αμφισβήτησης.

«Το να δούμε για ποιο λόγο πήραμε μόλις 0,95% αντί να είμαστε δεύτεροι, δεν είναι χάρη στον κ. Μητσοτάκη. Απεναντίας, η μεγαλύτερη χάρη θα ήταν να έχει μια αντιπολίτευση που κινείται σε αυτά τα χαμηλά ποσοστά: μια αξιωματική αντιπολίτευση στο 14% και μια μείζονα αντιπολίτευση όπως το ΠαΣοΚ στο 12%», επεσήμανε αρχικά η βουλεύτρια μιλώντας στον ΣΚΑΪ, και προσέθεσε πως «είχαμε κάθε δυνατότητα να βρεθούμε στη δεύτερη θέση και αντί αυτού χάσαμε 110.000 ψηφοφόρους».

Η κ. Γιαννακοπούλου σημείωσε επίσης πως εσωστρέφεια είναι μια συζήτηση μέχρι το 2025 για το τι θα γίνει και το τι θα μπορούσε να γίνει. Κατά την ίδια είναι αναγκαίο «να ανοίξουν οι διαδικασίες και να συγκληθούν τα αρμόδια όργανα». «Ο φόβος για τον διάλογο δεν ταιριάζει σε ένα δημοκρατικό κόμμα», συμπλήρωσε συνεχίζοντας.

«Όταν ανοίγει ένας διάλογος ανοίγει για όλα. Πρωτίστως πρέπει να μιλήσουμε για πολιτικές. Οι πολιτικές εκφράζονται από πρόσωπα. Δεν πρέπει να συζητήσουμε ότι αυτό που εκφράζει ο Ανδρουλάκης πήρε 12,8%; Πόσες φορές έχει γίνει Πολιτικό Συμβούλιο την τελευταία χρονιά; Μία, δύο; Πόσες φορές έχει συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή; 2-3 φορές τον τελευταίο χρόνο και μόνο σε πανηγυρικό κλίμα για να χειροκροτούμε» ανέφερε ακόμη.

«Όλο το ΠΑΣΟΚ ίδρωσε φανέλα, επομένως δεν θα ανεχθώ να υπάρχει δολοφονία χαρακτήρα ή να ποινικοποιείται η διαφορετική άποψη όταν αυτό δεν αρμόζει στο DNA της παράταξης», υποστήριξε αναφερόμενη τέλος στην επίθεση που δέχθηκε από τον συνάδελφό Παναγιώτη Δουδωνή. Τον οποίο και χαρακτήρισε «διορισμένο», δεδομένου πως εξελέγη από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Γερουλάνος: «Είναι πολιτική ήττα η τρίτη θέση»

Τα δικά του βέλη εξαπέλυσε και ο Παύλος Γερουλάνος. «Στόχος μας ήταν να γίνουμε δεύτερο κόμμα. Αυτό το είχε θέσει ο πρόεδρος που είχε πει ότι αν είμαστε τρίτο κόμμα θα είναι πολιτική ήττα» ανέφερε σχετικώς στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, εξάγοντας ακολουθώς το συμπέρασμα ότι «εκεί που θέλαμε να είμαστε δεν είμαστε».

«Αυτό χαίρει μία διαδικασία αποτύπωσης του αποτελέσματος που πρέπει να γίνει σε κλειστά όργανα και συντεταγμένα» είπε ο βουλευτής του ΠαΣοΚ.

Ερωτηθείς για το αν ο ίδιος επιθυμεί να διεκδικήσει την ηγεσία ο κ. Γερουλάνος ξεκαθάρισε ότι «δεν είναι ώρα για υποψηφιότητες». Όπως δεν είναι επίσης η ώρα «να κάνουμε κυνήγι μαγισσών». Αντιθέτως για τον ίδιο προέχει να γίνει συντεταγμένος απολογισμός «για να δούμε τι πήγε λάθος».

Λιακούλη: «Να εκφραστούν όλα με μεγαθυμία, νηφαλιότητα, σεβασμό»

Υπέρ του διαλόγου και της αποτίμησης του αποτελέσματος, αλλά υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις που θα προστατεύσουν το ΠαΣοΚ τάχθηκε η Ευαγγελία Λιακούλη, δικαιολογώντας βέβαια όσους άνοιξαν θέμα ηγεσίας.

Η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής ομάδας, παρούσα σε πάνελ του ΑΝΤ1, ανέφερε αρχικά πως «εγώ θα πάρω θέση, όπως παίρνω πάντα, στα όργανα. Θεωρώ ότι είναι είναι η ώρα να εκφραστούν όλα ελεύθερα. Με μια μεγαθυμία από την πλευρά όλων, με μια νηφαλιότητα, ηρεμία και σεβασμό απέναντι σε όλους.

«Όλα να μπουν στο τραπέζι» συνέχισε έτσι ώστε «να τα συζητήσουμε όσοι έχουν αγωνία για το οτιδήποτε».

«Έχει ανοίξει μια συζήτηση μετά το εκλογικό αποτέλεσμα. Η συγκυρία έδειξε ότι εξαιτίας του γεγονότος ότι υπήρχαν τόσα προβλήματα στον ΣΥΡΙΖΑ με τον κ. Κασσελάκη ως αρχηγό, και της πτώσης της ΝΔ, οι συνθήκες θα ευνοούσαν το ΠΑΣΟΚ να είναι πιο ψηλά, να είναι στη δεύτερη θέση. Η αποτύπωση του εκλογικού αποτελέσματος δεν μπορεί να γίνει μόνο με τη μονάδα ή δεν μπορεί να γίνει μόνο σε επίπεδο ποσοστών. Θεωρώ ότι εκφράστηκε αγωνία από συντρόφους, από ανθρώπους, εκτός από προσωπικές επιδιώξεις» κατέληξε στην τοποθέτησή της.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.