Την πρώτη του μεγάλη τηλεοπτική συνέντευξη μετά τις Ευρωεκλογές παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο του MEGA ο Στέφανος Κασσελάκης. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για το αποτέλεσμα της 9ης Ιουνίου.

«Όταν μικραίνεις τη διαφορά σε απόσταση αναπνοής στη δυτική Αθήνα, στον Πειραιά, στην Αχαΐα, πάει να πει ότι κάτι αλλάζει. Είμαι πολύ υπερήφανος που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σταθεί αντάξιος των συνθηκών σε αυτά τα κοινά που άρχισε. Ο κόσμος αυτός έχει τη δέσμευσή ότι θα συνεχίζουμε να κάνουμε τα πάντα για το καλό του» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Ζήσαμε αποκλειστικά 24 ώρες μαζί με τον Στέφανο Κασσελάκη και τον Τάιλερ ΜακΜπεθ

Στη συνέχεια είπε: «Εάν είναι να μιλάμε με όρους στοιχηματικούς ή μαθηματικούς να είμαστε αντικειμενικοί. Μετά από δύο διασπάσεις -και ειδικά αν βάλεις και την μεγάλη απώλεια σε Ροδόπη και Ξάνθη- στην ουσία κρατηθήκαμε στις ίδιες δυνάμεις που είχαμε πέρυσι, ενώ η ΝΔ κατέρρευσε από το 41 στο 28»

Μάλιστα στάθηκε και σε δύο επιπλέον στοιχεία: «Ποιοτικά ήταν η πρώτη φορά που είχαμε εισροή από τη ΝΔ εδώ και χρόνια. Κερδίσαμε δυναμικά κοινά όπως οι νέοι 17-35 ετών, αυτό είναι μια παρακαταθήκη για εμάς. Βγήκαμε πρώτοι στους αναποφάσιστους. Και το πιο βασικό ανακτήσαμε τη δυνατότητα να είμαστε πρώτοι στις λαϊκές συνοικίες».

«Οι Βρυξέλλες δεν εμπνέουν πλέον, έχουν γίνει διευθυντήριο συμφερόντων»

«Ο ελληνικός λαός με τίμησε και εμένα και τον ΣΥΡΙΖΑ και το εξαιρετικό ψηφοδέλτιό μας, να είμαστε και πάλι στις ευρωεκλογές αξιωματική αντιπολίτευση» υπογράμμισε ο Στέφανος Κασσελάκης, προσθέτοντας ότι «δεν είναι μια διαδικασία εθνικών εκλογών, είναι ευρωεκλογές και το πλαίσιο της Ευρώπης μετράει. Είναι ένα πλαίσιο στο οποίο καλπάζει η ακροδεξιά και η αποχή. Όλη η Ευρώπη, με ελάχιστες εξαιρέσεις, έχει πάει προς τη δεξιά και τις εθνικιστικές κορώνες. Γιατί οι Βρυξέλλες δεν εμπνέουν πλέον, έχουν γίνει διευθυντήριο συμφερόντων».

Μιλώντας για το ενδεχόμενο συνεργασιών στην αριστερά είπε: «Δεν μπορώ να ελέγξω τι πρόθεση έχει ο υπόλοιπος δημοκρατικός κόσμος. Δεν μπορούμε να βασιστούμε σε προσωπικές ατζέντες. Συμφωνίες κορυφής για τη συγκρότηση ενός νέου φορέα στη Κεντροαριστερά δεν θα κάνουμε. Προχωράμε μόνοι μας αλλά έχουμε ανοικτές τις πόρτες μας».

«Δεν είναι δυνατόν να λένε για προεκλογικά λεφτόδεντρα»

«Είμαι περήφανος που δεν αλλάξαμε την πυξίδα μας. Βγάλαμε για πρώτη φορά θετική ατζέντα με φιλολαϊκές πολιτικές. Μας έλεγαν “λεφτόδεντρα”… τους έχω προκαλέσει τώρα ξεκάθαρα να πάμε μαζί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Δεν είναι δυνατόν να λένε προεκλογικά λεφτόδεντρα και λεφτόδεντρα και μετά…» επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Και υπογράμμισε παράλληλα ότι «πρέπει να κάνουμε το κόμμα μας ελκυστικό, γειωμένο στην κοινωνία. Έχω μάθει από την πολιτική μου σταδιοδρομία ότι πρέπει πάντα να επενδύεις στη βάση, στην κοινωνία, γιατί μόνο έτσι δε θα κάνεις λάθος. Η κοινωνία πρέπει να μιλήσει, όχι να γίνουν συμφωνίες κορυφής».