Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διεργασίες για τον ανασχηματισμό, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ενώνει όλα τα κομμάτια του παζλ του νέου κυβερνητικού σχήματος που θα πρέπει να ανταποκρίνεται στις πολιτικές στοχεύσεις της επόμενης περιόδου μετά το μήνυμα των ευρωεκλογών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που φτάνουν στα δημοσιογραφικά γραφεία, δεν αποκλείεται η πιθανότητα το νέο κυβερνητικό σχήμα να ανακοινωθεί νωρίτερα από την ερχόμενη εβδομάδα, ενδεχομένως και τις επόμενες ώρες, σήμερα η αύριο.

Που στρέφεται το ενδιαφέρον;

Το ενδιαφέρον στρέφεται στις αλλαγές που φημολογείται ότι θα γίνουν στο Μέγαρο Μαξίμου. Τις τελευταίες μέρες διακινήθηκαν σενάρια που έφεραν τον υπουργό Επικρατείας, Άκη Σκέρτσο, εκτός Μεγάρου Μαξίμου. Πρόκειται για ένα σενάριο που φαίνεται να μην συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες.

Αυτό που θεωρείται πιο πιθανό, και κατά ορισμένα στελέχη αναγκαίο, είναι η ενίσχυση της ομάδας του Μεγάρου Μαξίμου με ένα πρόσωπο της εμπιστοσύνης του Κυριάκου Μητσοτάκη που θα διαθέτει «ισχυρά πολιτικά χαρακτηριστικά». Πηγές με γνώση των διεργασιών σημειώνουν ότι δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις.

Θα σηματοδοτήσει ο ανασχηματισμός κάποια ιδεολογική ή πολιτική στροφή της ΝΔ; Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν μπαίνει στο «δίλημμα» της «δεξιάς στροφής».

«Δεν είναι αυτό το ζήτημά μας αν θα πάμε στο κέντρο ή αν θα πάμε δεξιά. Είναι αν θα είμαστε πιο αποτελεσματικοί, αν θα υλοποιήσουμε με μεγαλύτερη ταχύτητα το πρόγραμμα αυτό για το οποίο εκλεγήκαμε», είπε με νόημα ο πρωθυπουργός, στέλνοντας και ένα μήνυμα σε στελέχη της ΝΔ που τοποθετούνται σχετικώς στα τηλεοπτικά πάνελ.