Ζυμαρικά με κολοκυθάκια, ψητά μανιτάρια & φέτα
Χορταστικό, λαχταριστό και ανάλαφρο, αυτό το πιάτο-πασπαρτού σερβίρεται στο σπίτι, αλλά και στο lunchbox του γραφείου
Χορταστικό, λαχταριστό και ανάλαφρο, αυτό το πιάτο-πασπαρτού σερβίρεται στο σπίτι, αλλά και στο lunchbox του γραφείου
Info
Χρόνος Προετοιμασίας:
20λΧρόνος Μαγειρέματος:
30λΒαθμός Δυσκολίας:
Υλικά
Για 4-6 μερίδες
- 400 γρ. μανιτάρια brown σε χοντρές φέτες
- 400 γρ. κοντά ζυμαρικά (π.χ., πένες, στριφτάρια, φαρφάλες κ.ά.)
- 300 γρ. κολοκυθάκια σε ροδέλες πάχους ½-1 εκ.
- 2 σκελίδες σκόρδο πολύ ψιλοκομμένες
- 5 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
- ½-1 κ.γ. μπούκοβο
- 200 γρ. φέτα τριμμένη
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- 2 κ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- Μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Βάζουμε τα μανιτάρια σε ένα μπολ. Τα πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και τα περιχύνουμε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 15 λεπτά. Το ίδιο ακριβώς κάνουμε και με τα κολοκυθάκια.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Στη συνέχεια τα σουρώνουμε κρατώντας περίπου ½ φλιτζάνι από το νερό όπου έβρασαν.
Ζεσταίνουμε το σχαροτήγανο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ψήνουμε τα μανιτάρια γυρνώντας τα να πάρουν χρώμα και από την άλλη πλευρά. Τα μεταφέρουμε σε πιάτο και τα διατηρούμε ζεστά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα κολοκυθάκια.
Ζεσταίνουμε σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι και σε μέτρια φωτιά 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο με το μπούκοβο, ανακατεύοντας – προσέχουμε να μη μαυρίσει.
Ρίχνουμε τα ζυμαρικά, 1-2 κ.σ. από το νερό όπου έβρασαν και ανακατεύουμε απαλά για 1-2 λεπτά. Αποσύρουμε το σκεύος από την εστία και ενσωματώνουμε τη φέτα και το ξύσμα.
Τέλος προσθέτουμε τα λαχανικά, το βασιλικό, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε απαλά.
Μικρά Μυστικά
Σοτάρουμε τα μανιτάρια στο σχαροτήγανο σε δόσεις (να μην επικαλύπτει το ένα το άλλο μέσα στο σκεύος), για να εξασφαλίσουμε ότι θα πάρουν όλα το τέλειο χρώμα, γεύση και υφή.