5 το πρωί: Θέμα ηγεσίας στο ΠαΣοΚ – Οργή στην Ηλεία για τον δολοφόνο – Ζωντανός για τον τίτλο ο Παναθηναϊκός

Ζήτημα για την ηγεσία του ΠαΣοΚ θέτουν στελέχη του κόμματος μετά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών που το τοποθέτησαν στην τρίτη θέση, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να μην έχει απαντήσει ακόμα στην πρόκληση.

1

Θέμα ηγεσίας θέτουν οι δελφίνοι στο ΠαΣοΚ- Η απάντηση Ανδρουλάκη

2

Στις φλόγες το σπίτι του 37χρονου δολοφόνου στην Ηλεία

  • Κάηκε το σπίτι τουΦωτιά ξέσπασε στη λυόμενη κατοικία όπου διέμενε ο 37χρονος δολοφόνος με την οικογένεια του, στην Μυρτιά Πύργου, την ώρα της κηδείας της 11χρονης Βασιλικής. Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, ενώ την ώρα του εμπρησμού δεν βρισκόταν κανένας μέσα στο οίκημα. Το περιστατικό διερευνάται από τις αρμόδιες αρχές.
  • Θρήνος στη κηδεία: Απαρηγόρητοι για τον άδικο χαμό της ανήλικης, στενοί συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν χθες την 11χρονη σε βαρύ κλίμα πένθους και οργής. Η ατμόσφαιρα στην περιοχή παραμένει ηλεκτρισμένη, με τη σύζυγο του 37χρονου να έχει φύγει προσωρινά από το χωριό και να δηλώνει πως τα παιδιά της «δεν έχουν πατέρα».
  • Οι φρικιαστικές λεπτομέρειες: Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως για την δολοφονία του μικρού κοριτσιού από τον ίδιο της τον θείο. Ο δράστης υποστήριξε πως την σκότωσε «για να μη μιλήσει στους γονείς της», ενώ αποκάλυψε πως την έσερνε από τα μαλλιά μέσα στις καλαμιές για να την κρύψει. Ο 37χρονος παραμένει κρατούμενος και απομονωμένος, ενώ δεν τον έχει επισκεφτεί κανείς.

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Κορυφώνεται ο καύσωνας με 43αρια στην Αττική

  • «Καμίνι» η χώρα: Κορυφώνεται σήμερα Πέμπτη το ακραίο κύμα καύσωνα που πλήττει τη χώρα. Οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν σε υψηλά επίπεδα κυρίως στα κεντρικά και τα νότια, με μια μικρή πτώση στα βορειοδυτικά. Στην Αττική οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν τους 41 με 42 και πιθανόν τους 43°C , ενώ στις παραθαλάσσιες περιοχές θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερες. Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.
  • Για την προστασία των οδηγών: Σε συστάσεις για την οδήγηση σε συνθήκες καύσωνα προχώρησε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, προτείνοντας στους οδηγούς να κινούνται με μικρότερες ταχύτητες και να αφήνουν μεγαλύτερες αποστάσεις από το προπορευόμενο όχημα. Παράλληλα, απαιτείται έλεγχος στο σύστημα φρένων, ψύξης κινητήρα και κλιματισμού αλλά και στις πιέσεις των ελαστικών.
  • Τι έρχεται μετά τον καύσωνα:  Για μία «έντονη αλλαγή» που θα επηρεάσει σημαντικά την θερμοκρασία το προσεχές διάστημα προειδοποίησε με ανάρτηση του ο Κλέαρχος Μανουσάκης. Ο μετεωρολόγος έκανε λόγο για «μια πιο ψυχρή αέρια μάζα που θα συγκρουστεί με την πολύ πιο θερμή και θα δημιουργήσει έντονους ανέμους».
4

Καθαιρέθηκε ο πρόεδρος των Ρεπουμπλικάνων

  • Πλήρωσε τις δηλώσεις του: Οι βουλευτές και τα μέλη των Ρεπουμπλικανών προχώρησαν σε άμεση καθαίρεση του μέχρι σήμερα προέδρου του κόμματος,  Ερικ Σιοτί, μετά τις δηλώσεις του τελευταίου που προέτρεπαν σε συνεργασία με την ακροδεξιά νικήτρια των Ευρωεκλογών, Μαρίν Λεπέν.
  • Κλείδωσε τα γραφεία για να μην τον καθαιρέσουν: Με την έκτακτη συνεδρίαση να είναι προγραμματισμένη για τις 4 το απόγευμα ώρα Ελλάδος, ο Ερίκ Σιοτί προχώρησε σε μία πρωτόγνωρη κίνηση, βλέποντας ότι η καθαίρεση του ήταν θέμα χρόνου και κλείδωσε τα γραφεία των Ρεπουμπλικάνων, εμποδίζοντας του βουλευτές και τα στελέχη να εισέλθουν σε αυτά.
  • Έγινε κανονικά η συνεδρίαση: Παρόλα αυτά η συνεδρίαση εν τέλει διεξήχθη κανονικά αποφασίζοντας την καθαίρεση του Σιοτί. Επίσης αποφασίστηκε ότι ο François-Xavier Bellamy και η Annie Genevard, γενική γραμματέας του κόμματος, θα ενεργήσουν ως προσωρινοί επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών.

 

5

Ζωντανός ο Παναθηναϊκός - Ασημένιος ο Καραλής

  • Πράσινη ισοφάριση: Ο Παναθηναϊκός με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κέντρικ Ναν επικράτησε 88-85 του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ και έτσι ο τίτλος του πρωταθλητή θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι το οποίο θα διεξαχθεί την Παρασκευή (14/06). Ο Αμερικανός γκαρντ σταμάτησε στους 25 πόντους ενώ πρόσθεσε στην στατιστική του 4 ριμπάουντ και τέσσερις ασίστ.
  • Αυτοί που ξεχώρισαν: Ο Ναν είχε άξιους συμπαραστάτες του τους Λεσόρ (15π.-6ρ. με 6/8 δίποντα), Γκραντ (15π.-4ασ.), αλλά και τον Ερνανγκόμεθ ο οποίος πέρα από τους 7 πόντους και τα 7 ριμπάουντ έπαιξε σπουδαία άμυνα σε κρίσιμα σημεία. Για τον Ολυμπιακό πρώτος σκόρερ ήταν ο Λαρεντζάκης με 13 και τον ακολούθησαν οι Κάναν, Πίτερς, Παπανικολάου, Πετρούσεβ.
  • Ασημένιος ο Καραλής: Ο «Μανόλο» μετά από μαγικό αγώνα ξεπέρασε τα 5,87μ., έκανε νέο ατομικό ρεκόρ και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου στη Ρώμη. Το χρυσό πήγε στον μεγάλο Ντουπλάντις (Σουηδία) που έκανε νέο ρεκόρ αγώνων με 6,10μ.,  ενώ το χάλκινο μοιράστηκαν οι Ερσού Σασμά (Τουρκία) και Όλεγκ Ζέρνικελ (Γερμανία).
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
myavis.gr
Ό,τι συμβαίνει, γιατί συμβαίνει
Το podcast του Βήματος εμβαθύνει καθημερινά με ρεπορτάζ και ανάλυση στις σημαντικότερες ειδήσεις