Άλλη μια δύσκολη μέρα ξημέρωσε σήμερα στην Κύπρο καθώς μαίνεται για τρίτο 24ωρο ανεξέλεγκτη η φωτιά σε δύσβατη περιοχή της Πάφου.

Το έργο της Πυροσβεστικής είναι δύσκολο όχι μόνο εξαιτίας της περιοχής, που δεν προσεγγίζεται εύκολα, αλλά και γιατί είναι σε ισχύ κίτρινες προειδοποιήσεις, με το θερμόμετρο να αναμένεται να σκαρφαλώσει σήμερα στους 41 βαθμούς.

Η ανησυχία στρέφεται περισσότερο στις αναζωπυρώσεις και φυσικά στους ανέμους οι οποίοι χθες το απόγευμα είχαν δυσχεράνει το έργο των συνεργείων κατάσβεσης.

Σε ξενοδοχεία 48 κάτοικοι

Τα δύο αεροσκάφη Canadair που απέστειλε η Ελλάδα για να συνδράμουν τις προσπάθειες έφτασαν σήμερα νωρίς το πρωί στην Κύπρο από τη Ρόδο, ενώ μέχρι το απόγευμα αναμένονται και άλλα πτητικά μέσα.

Ο Αρχιπύραρχος Νίκος Λογγίνος δήλωσε, σύμφωνα με την ΕΡΤ, πως οι άνεμοι την Τρίτη ήταν 4-5 μποφόρ και σήμερα θα πνέουν άνεμοι 3-4 μποφόρ. Ο αντιπύραρχος εξέφρασε την ελπίδα πως οριοθετώντας την πυρκαγιά θα μπορέσουν να την κατασβέσουν εντελώς, λαμβάνοντας υπόψη και την ένταση του ανέμου.

Στο μεταξύ 48 κάτοικοι κοινοτήτων που έχουν πληγεί από την πυρκαγιά διανυκτέρευσαν σε ξενοδοχεία της Πάφου. Τιτάνιες προσπάθειες καταβλήθηκαν και για την απομάκρυνση ζώων που φέρονται να είχαν τραυματιστεί από την πύρινη λαίλαπα.