Το βράδυ της Τετάρτης (21.15, ΕΡΤ 3) ο Ολυμπιακός φιλοξενεί τον Παναθηναϊκό στον τέταρτο τελικό της Basket League. Με νίκη οι ερυθρόλευκοι σφραγίζουν τον τίτλο, ενώ οι πράσινοι θέλουν να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα για να στείλουν τη σειρά σε πέμπτο τελικό.

Από την αρχή της σειράς των τελικών το θερμόμετρο άρχισε σταδιακά να ανεβαίνει μέχρι να φτάσουμε στο σημερινό επίπεδο. Πώς όμως φτάσαμε ως εδώ;

1) Επιτέλους ανταγωνιστικά ντέρμπι

  • Μετά από τρία χρόνια τα ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό έχουν αποκτήσει ενδιαφέρον λόγω και της αγωνιστικής ανόδου των πράσινων.

2) Η μεταγραφή του Σλούκα

  • Δεδομένα η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα από τον Ολυμπιακό στον Παναθηναϊκό το περασμένο καλοκαίρι ήταν αρκετή για να δώσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον στα ματς των αιωνίων πριν καν αρχίσει η χρονιά.

3) Τα πράσινα παράπονα για τη διαιτησία

  • Ο Παναθηναϊκός μετά τον πρώτο τελικό εξέφρασε παράπονα για τη διαιτησία με τον Εργκίν Αταμάν μάλιστα να αποβάλλεται από το ματς. Οι πράσινοι από την αρχή είχαν εκφράσει τις ενστάσεις τους για τους ορισμούς των διαιτητών και ζήτησαν την εξαίρεση της Βάσως Τσαρούχα.

4) Η πρώτη έκρηξη μετά τον δεύτερο τελικό

  • Η συγκεκριμένη διαιτητής ορίστηκε στον δεύτερο τελικό με τον Παναθηναϊκό να έχει παράπονα από αυτήν. Ο Ολυμπιακός ανεβάζοντας στροφές στο τρίτο και το τέταρτο δεκάλεπτο έφτασε στη νίκη με τον Εργκίν Αταμάν να αποβάλλεται ξανά.

5) Η ένταση μεταξύ των παικτών

  • Στον δεύτερο τελικό υπήρξε και αρκετή ένταση ανάμεσα στους παίκτες με τους Κάναν και Γουόκαπ από την μία και Σλούκα – Γκριγκόνις από την άλλη να έχουν αρκετούς έντονους διαλόγους τους οποίους οι διαιτητές δεν φρόντισαν να σταματήσουν. Την ίδια ώρα η αντίδραση του Κώστα Σλούκα να… ξεσκονίσει το σήμα του Παναθηναϊκού, θέλοντας να πικάρει τους ερυθρόλευκους φιλάθλους που τον έβριζαν ανέβασε και άλλο το θερμόμετρο.

(LATO KLODIAN / EUROKINISSI)

6) Νέα παράπονα για τη διαιτησία

  • Κάπως έτσι φτάσαμε στον τρίτο τελικό όπου ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη με τον Ολυμπιακό αυτή τη φορά να κάνει τα δικά του παράπονα για τα σφυρίγματα των διαιτητών και τα εξέφρασε με μια λυτή ανακοίνωση. «Ντροπή σας. Ραντεβού την Τετάρτη (12/06) στο ΣΕΦ» ανέφερε αυτή.

7) Κλωτσιές στο παρκέ και ένταση στη συνέντευξη Τύπου

  • Το τέλος του αγώνα βρήκε τον Κώστα Σλούκα και τον Αζάια Κάναν να έχουν έναν ακόμα έντονο διάλογο. Την ίδια ώρα Λαρετζάκης και Λεσόρ αντάλλαξαν μερικές κλωτσιές που παραλίγο να τινάξουν τα πάντα στον αέρα. Η ένταση μεταφέρθηκε και στη συνέντευξη Τύπου. Αυτή τη φορά ο Εργκίν Αταμάν απάντησε στον Γιώργο Μπαρτζώκα με αιχμηρό τρόπο ρίχνοντας και άλλο λάδι στη φωτιά.

8) Οι διαιτητές και ο χαρτοπόλεμος

  • Μετά το τέλος του τρίτου τελικού οδηγηθήκαμε σε έναν χαρτοπόλεμο ανάμεσα στις δύο πλευρές. Η μία κατηγορούσε την άλλη ότι δυναματίζει το κλίμα, ενώ το ενδιαφέρον μεταφέρθηκε στην κλήρωση των διαιτητών. Οι Παπαπέτρου, Μαγκλογιάννης και Θεονάς ορίστηκαν για το ματς με τον Παναθηναϊκό να καταθέτει αίτημα για νέα κλήρωση αφού τουλάχιστον εξ αυτών είχε στείλει εγγράφως αναφορά προς την ΟΔΚΕ, μέσω της οποίας έκανε λόγο για δυσφήμηση και για ιδιαίτερα μεγάλη πόλωση που δημιουργείται στους τελικούς. Αίτημα το οποίο απορρίφθηκε.

9) Η κάθοδος Γιαννακόπουλου στο ΣΕΦ

  • Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έχει επισημάνει την πρόθεσή του να παρευρεθεί στο ΣΕΦ για να παρακολουθήσει τον τελικό. Μάλιστα, ζήτησε να τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλειά του καθώς και για την αποστολή της ομάδας.

10) Η αναρμόδια ΔΕΑΒ και οι απαγορεύσεις της αστυνομίας

  • Η ΔΕΑΒ απάντησε αρνητικά σε σχετικό αίτημα για την απαγόρευση εισόδου μεμονωμένου φυσικού προσώπου παράγοντα της ΚΑΕ Παναθηναϊκού τονίζοντας ότι δεν είναι στην αρμοδιότητά της. Την ίδια ώρα η αστυνομία απαγόρευσε τη συγκέντρωση οπαδών στα ξενοδοχεία των δύο ομάδων πριν αυτές αναχωρήσουν για το ΣΕΦ.

Με όλα τα παραπάνω κύλησαν οι προηγούμενες επτά ημέρες. Όλοι ελπίζουμε το βράδυ της Τετάρτης στο ΣΕΦ να ασχοληθούμε μόνο με τα καθαρά αγωνιστικά και ας νικήσει ο καλύτερος. Άλλωστε, πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι έχουμε τη χαρά να βλέπουμε δύο από τις καλύτερες ομάδες μπάσκετ στην Ευρώπη.

Ο μόνος χαρτοπόλεμος που αξίζει σε αυτές τις δύο ομάδες είναι αυτός που θα συνοδεύσει τους πανηγυρισμούς όποιας εκ των δύο κατακτήσει τον τίτλο και κανένας άλλος.