Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου, στο Μέγαρο Κότσικα, οδός Φαρμακίδου 15.

Συνέντευξη Τύπου πριν από τη Συνεδρίαση

Πριν από τη συνεδρίαση του Δ.Σ., στις 10:30 π.μ., θα δοθεί συνέντευξη Τύπου στον ίδιο χώρο. Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Λάζαρος Κυρίζογλου, δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, μαζί με τη δήμαρχο Χαλκιδέων, Έλενα Βάκα, και τα μέλη του προεδρείου της ΚΕΔΕ, θα αναφερθούν σε επίκαιρα θέματα που απασχολούν την Αυτοδιοίκηση.

Κοινή Συνεδρίαση με το Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας

Μετά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, στις 13:00 μ.μ., θα ακολουθήσει κοινή συνεδρίαση με το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Στερεάς Ελλάδας.

Θέματα της Συνεδρίασης

Tα θέματα που θα συζητηθούν περιλαμβάνουν:

  • Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για το πρόγραμμα φιλοξενίας παιδιών στους παιδικούς σταθμούς και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) για την περίοδο 2023-2024.
  • Σχέδιο νόμου του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με τίτλο: «Ιδιωτική ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών, κρατική αρωγή και προστασία, στεγαστική συνδρομή».
  • Συνταξιοδοτικά θέματα αιρετών.
  • Νομοθετική πρόταση της ΚΕΔΕ για προσλήψεις διασωστών και πληρωμάτων ασθενοφόρων από τους Δήμους ή τους Αναπτυξιακούς Οργανισμούς τους.

Η αυριανή συνεδρίαση αναμένεται να εξετάσει κρίσιμα θέματα που αφορούν την Αυτοδιοίκηση, ενισχύοντας την προετοιμασία και την ανταπόκριση των Δήμων σε σημαντικές προκλήσεις.