Με τον καύσωνα να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, η Περιφέρεια Αττικής διευκρίνισε με ανακοίνωηση της ότι η απόφαση για το κλείσιμο ή μη των σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης θα λαμβάνεται από τους κατα τόπους Δημάρχους, σε συνεργασία με τις οικείες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης. Η διαδικασία αυτή καθορίζεται στην υπ’ αρ. Φ1/64708/ΓΔ4/10.06.2024 εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού.

Στη διυπουργική σύσκεψη της Δευτέρας 10 Ιουνίου, με θέμα «Προετοιμασία για επερχόμενο καύσωνα» και υπό τον συντονισμό του αρμόδιου Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, επισημάνθηκε ότι η απόφαση για το κλείσιμο των σχολείων, όπου κρίνεται αναγκαίο, θα λαμβάνεται από τους Δημάρχους. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τις περιπτώσεις όπου η παραμονή των μαθητών στα σχολεία γίνεται δυσχερής λόγω έλλειψης κλιματισμού ή της απαραίτητης μόνωσης.

Η Περιφέρεια Αττικής δεσμεύεται να στηρίξει τους μαθητές και την εκπαιδευτική κοινότητα, παρέχοντας κάθε διαθέσιμο εργαλείο και παραμένοντας σε διαρκή ετοιμότητα σύμφωνα με την ανακοίνωησ και σε συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού, η Περιφέρεια είναι έτοιμη να συνδράμει οποτεδήποτε και με όποιο πρόσφορο μέσο ζητηθεί.

Η συνεργασία αυτή, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, είναι ζωτικής σημασίας για την προστασία των μαθητών από τις ακραίες θερμοκρασίες, διασφαλίζοντας ότι θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την υγεία και την ασφάλειά τους κατά τη διάρκεια του καύσωνα.