Ο καύσωνας βάζει λουκέτο στην Ακρόπολη – Τι ισχύει με τα εισιτήρια

Λουκέτο βάζει ο καύσωνας και στην Ακρόπολη το διάστημα 12 με 17 - Τι θα γίνει με τα εισιτήρια που έχουν εκδοθεί για εκείνες τις ώρες.

Κλειστός θα παραμείνει ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης, από τις 12:00 έως τις 17:00, λόγω υψηλών θερμοκρασιών, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Πολιτισμού.

Το ΥΠΠΟ επίσης πληροφορεί πως όσοι έχουν εκδώσει εισιτήρια για το εν λόγω διάστημα, 12.00 με 17.00, μπορούν να επισκεφθούν τον αρχαιολογικό χώρο μετά την επαναλειτουργία του στις 17.00, και στο διάστημα 17.00 με 20.00.

Καύσωνας με 43°C και έκτακτα μέτρα

Ένα δύσκολο 48ωρο, από άποψη θερμοκρασιών, θα περάσουμε σήμερα Τετάρτη 12/6 και αύριο Πέμπτη, με τον υδράργυρο να φτάνει σε ορισμένες περιοχές ακόμα και τους 43 βαθμούς Κελσίου.

Οι ακραίες για την εποχή θερμοκρασίες φέρνουν έκτακτα μέτρα, με αρκετά σχολεία σε ολόκληρη την Ελλάδα να μένουν κλειστά με στόχο την προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών από τον καύσωνα.

Το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ οι θερμοκρασίες θα κορυφωθούν ως προς τις μέγιστες και ως προς τις ελάχιστες τιμές τους.

Συγκεκριμένα:

  • Στα βόρεια ηπειρωτικά η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει τους 37 με 39 βαθμούς και στην κεντρική Μακεδονία τοπικά την Τετάρτη τους 40 βαθμούς, ενώ οι ελάχιστες τιμές της θα κυμανθούν περί τους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου.
  • Στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει τους 38 με 40 βαθμούς και στη Θεσσαλία τους 41 με 42 βαθμούς με τις ελάχιστες τιμές της περί τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.
  • Στην ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει τους 41 με 42 βαθμούς και κατά τόπους τους 43 βαθμούς, ενώ οι ελάχιστες τιμές της θα κυμανθούν περί τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.
  • Στη νησιωτική χώρα η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει τους 35 με 37 βαθμούς, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τους 38 με 39 βαθμούς, ενώ τοπικά στην Κρήτη θα φτάσει τους 40 με 42 βαθμούς Κελσίου. Οι ελάχιστες τιμές της θα κυμανθούν περί τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.
  • Στην Αττική οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν στο εσωτερικό τους 40 με 41 βαθμούς και την Πέμπτη τους 42 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις παραθαλάσσιες περιοχές θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερες.

Κολυδάς: Κατά τόπους 43 βαθμοί

O διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), Θοδωρής Κολυδάς είπε μεταξύ άλλων μιλώντας στο Star ότι κατά τόπους ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει στους 43 βαθμούς Κελσίου.

«Ερχονται δύο δύσκολες ημέρες, καθώς η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο. Θα φτάσει τους 37 με 40 βαθμούς στη βόρεια και τη δυτική Ελλάδα. Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο θα αγγίξει τους 41 με 42 βαθμούς και κατά τόπους –κυρίως στην ανατολική Στερεά- τους 43 βαθμούς Κελσίου» είπε.

«Στην Αττική αυτό το διήμερο, οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν στο εσωτερικό τους 40 με 41 βαθμούς και την Πέμπτη τους 42 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις παραθαλάσσιες περιοχές θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερες» πρόσθεσε.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.