Δέσποινα Στυλιανοπούλου: Συγκίνηση στο τελευταίο αντίο

Η ηθοποιός πέθανε την Παρασκευή 7 Ιουνίου - Πλήθος κόσμου στο τελευταίο αντίο

Στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών κηδεύτηκε σήμερα η ηθοποιός Δέσποινα Στυλιανοπούλου, η οποία πέθανε την Παρασκευή 7 Ιουνίου σε ηλικία 91 ετών.

Στο τελευταίο αντίο βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, η ανιψιά της, Άννα Στυλιανοπούλου που ήταν δίπλα της μέχρι το τέλος και ήταν και αυτή που έκανε γνωστό τον θάνατό της, ο Κώστας Πρέκας, η Άννα Φόνσου, ο Γιώργος Πατούλης, ο Μάκης Δελαπόρτας, ο Σπύρος Μπιμπίλας, η Μαρία Ιωαννίδου κ.ά.

Ποια ήταν η Δέσποινα Στυλιανοπούλου

Γεννήθηκε στις 8 Ιουλίου του 1932 στη Μεσσήνη. Σπούδασε φωνητική στο Ελληνικό Ωδείο και θέατρο στη Δραματική Σχολή Δημήτρη Ροντήρη, απ’ την οποία και αποφοίτησε το 1959.

Πρωτοεμφανίστηκε με το Πειραϊκό Θέατρο του Δημήτρη Ροντήνη στην τραγωδία «Ηλέκτρα» το 1959, ενώ παράλληλα φοιτούσε στη Νομική Σχολή Αθηνών.

Ένα χρόνο μετά έκανε την παρθενική της κινηματογραφική εμφάνιση στην ταινία «Ξένος της νύχτας».

Μάκης Δελλαπόρτας

Στη διάρκεια της καριέρα της είχε συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού κινηματογράφου και κυρίως με την Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Ο πλέον συνηθισμένος ρόλος της ήταν αυτός της επαρχιώτισσας οικιακής βοηθού.

Το 1967 σε πολλούς καλλιτεχνικούς κύκλους θεωρήθηκε «Έτος Στυλιανοπούλου», επειδή είχε συμμετάσχει σε 12 διαφορετικές ταινίες μέσα στον ίδιο χρόνο.

Για πολλά χρόνια υπήρξε θιασάρχης στο θέατρο Αυλαία του Πειραιά. Έχει εκδοθεί η αυτοβιογραφία της με τον τίτλο Ηθοποιός αμέσου δράσεως από τις εκδόσεις Τετράγωνο.

Κώστας Πρέκας

Γιώργος Πατούλης

Μαρία Ιωαννίδου

Άννα Φόνσου

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.