Πίτα χωρίς φύλλο με κολοκυθάκια, δυόσμο, ανθότυρο & χαλούμι
Η πιο εύκολη και ανάλαφρη πίτα, με διπλό τυρί που λιώνει στο στόμα
Η πιο εύκολη και ανάλαφρη πίτα, με διπλό τυρί που λιώνει στο στόμα
Info
Χρόνος Προετοιμασίας:
30λΧρόνος Μαγειρέματος:
60λΒαθμός Δυσκολίας:
Υλικά
Για 12 μερίδες
- 800 γρ. κολοκυθάκια
- 6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα (και το πράσινο μέρος)
- 4 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
- 3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 150 ml ε.π. ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για το ταψί
- 5 αβγά
- 300 γρ. ανθότυρο τριμμένο
- 300 γρ. χαλούμι τριμμένο
- 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Εκτέλεση
Τρίβουμε τα κολοκυθάκια, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν για περίπου μισή ώρα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
Χτυπάμε σε ένα μεγάλο μπολ με το σύρμα τα αβγά μέχρι να αφρατέψουν. Χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα, ενσωματώνουμε σταδιακά το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, το δυόσμο, το μαϊντανό και τα τριμμένα τυριά και ανακατεύουμε.
Στύβουμε καλά τα κολοκύθια να φύγουν τα περιττά υγρά και τα ρίχνουμε στο μείγμα. Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και ενσωματώνουμε σταδιακά το αλεύρι, ανακατεύοντας μέχρι να αποκτήσουμε έναν ομοιογενή πηχτό χυλό. Αν μας φανεί αρκετά ρευστός, συμπληρώνουμε ελάχιστο αλεύρι ακόμα.
Λαδώνουμε ένα πυρέξ ή βαθύ ταψί και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Ισιώνουμε την επιφάνειά του ώστε η πίτα να έχει παντού το ίδιο πάχος. Ψήνουμε την κολοκυθόπιτα στο φούρνο για περίπου 50-60 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο εκτός φούρνου πριν την κόψουμε σε κομμάτια και τη σερβίρουμε.
Μικρά Μυστικά
Στύβουμε πολύ καλά τα τριμμένα κολοκυθάκια πριν τα ρίξουμε στο μείγμα για να μη βγάλουν υγρά κατά το ψήσιμο και πανιάσει η πίτα.