Μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στην Κύπρο και συγκεκριμένα στην επαρχία της Πάφου.

Εκκενώθηκαν χωριά

Το πύρινο μέτωπο κατευθύνεται προς το χωριό Άγιος Δημητριανός και στην Πυροσβεστική έχει σημάνει συναγερμός.

Νωρίτερα, οι αρχές προχώρησαν σε προληπτική εκκένωση των κοινοτήτων Πολέμι, Ψάθι, Χούλου και Λεμόνα, ενώ ζητήθηκε η συνδρομή της Ελλάδας και την Ιορδανίας.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Κυπριακής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενεργοποιήθηκε το Εθνικό Σχέδιο «Πυρσός» ενώ στο σημείο βρίσκεται ο Αρχιπύραρχος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Με δύο αεροσκάφη συνδράμει η χώρα μας

Στις προσπάθειες να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά συμμετέχει μεγάλος αριθμός πυροσβεστικών οχημάτων, τα δυο Ιορδανικά ελικόπτερα, ελικόπτερο της αστυνομίας και ελικόπτερο του τμήματος δασών, ενώ βοήθεια στέλνει και η Ελλάδα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, η Ελλάδα αποστέλλει δύο αεροσκάφη Canadair CL-415, ανταποκρινόμενη στο σχετικό αίτημα των Κυπριακών Αρχών μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να συνδράμουν στις επιχειρήσεις κατάσβεσης πυρκαγιών που πλήττουν την ευρύτερη περιοχή της Πάφου.

Από την πρώτη στιγμή της ενεργοποίησης του αιτήματος, με εντολή του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, η Ελλάδα έθεσε στη διάθεση του Μηχανισμού τα δύο αεροσκάφη.