Ελλάδα – Μάλτα 2-0: Τα χαμόγελα περίσσεψαν

Μπακασέτας και Τζόλης «υπέγραψαν» τη νίκη της Εθνικής Ελλάδας επί της Μάλτας στο ντεμπούτο των Τζολάκη, Μανδά και Τσιγγάρα.

Χάρη σε δύο γκολ από τους Τάσο Μπακασέτα (7′) και Χρήστο Τζόλη (14′), η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου νίκησε 2-0 τη Μάλτα σε φιλικό αγώνα που διεξήχθη στην Αυστρία κι ολοκλήρωσε θετικά αυτόν τον κύκλο αγώνων της με ορίζοντα το επόμενο Nations League και περιμένοντας τον νέο ομοσπονδιακό.

Ο υπηρεσιακός προπονητής Νίκος Παπαδόπουλος έδωσε ευκαιρία σε πολλούς ποδοσφαιριστές που δεν είχαν χρόνο συμμετοχής σε προηγούμενα ματς με τους Τζολάκη, Μανδά και Τσιγγάρα να πραγματοποιούν το ντεμπούτο τους με τη γαλανόλευκη.

Δύο γκολ στο πρώτο τέταρτο

Η Ελλάδα μπήκε ορμητικά στο φιλικό και μόλις στο 2′ είχε την πρώτη τελική της. Όμως το πλασέ του Τζόλη βρήκε σε ετοιμότητα τον Αλ Τούμι. Στο 6′ ο Παυλίδης κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή απ’ τον γκολκίπερ της Μάλτας κι ο Μπακασέτας δεν αστόχησε, κάνοντας το 1-0.

Στο 14′ από εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας και γύρισμα του Παυλίδη ο Τζόλης εκτέλεσε άμεσα κι έκανε το 2-0, σημειώνοντας το δεύτερο γκολ του σε 15 διεθνείς συμμετοχές.

Η Ελλάδα συνέχισε να είναι φουλ επιθετική. Στο 24′ μάλιστα από γύρισμα του Μπακασέτα, ο Παυλίδης σούταρε προς την εστία, όμως η μπάλα κόντραρε κι έφυγε κόρνερ.

Στο 31′ ήταν η σειρά του Τζολάκη να δείξει τα πολύ καλά αντανακλαστικά του, καθώς απέκρουσε σε δύο χρόνους αντίπαλη προσπάθεια.

Απείλησε, δεν σκόραρε

Στο δεύτερο μέρος η Εθνική είχε την πρώτη καλή στιγμή στο 50′ με τον Μπακασέτα που πλάσαρε άουτ, ενώ δέκα λεπτά αργότερα ξανά ο αρχηγός της Ελλάδας από καλή θέση σούταρε άουτ. Στο 70′ ο Αλ Τούμι έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ τη σέντρα-σουτ του Λημνιού, ενώ στο 77′ η κεφαλιά του Δουβίκα από σέντρα του Κυριακόπουλου έφυγε πάνω από το οριζόντιο.

Η Μάλτα προσπάθησε να βρει τις δικές της στιγμές στο ματς, με τον Τζολάκη να αποκρούει στο 80′ το σουτ του Νουόκο, προτού στο φινάλε άλλη μία προσπάθεια του Τζολη δεν απειλήσει την εστία της Μάλτας.

Ελλάδα: Τζολάκης (82’ Μανδάς), Σάλιακας (82’ Τσιγγάρας), Ρέτσος (73’ Ντόη), Κουλιεράκης, Κυριακόπουλος, Μάνταλος (61’ Κώτσιρας), Κουρμπέλης, Μασούρας (61’ Λημνιός), Τζόλης, Μπακασέτας, Παυλίδης (61’ Δουβίκας).

Μάλτα: Αλ Τούμι, Σο, Ζ. Μουσκάτ, Μποργκ (89’ Ταμπόνε), Κορμπολάν, Γκουλιαμιέρ, Ν. Μουσκάτ (89’ Βέλα), Τεούμα, Καμενζούλ, Μπονγκ (72’ Νουόκο), Ντεγκαμπριέλε (46’ Ρέιντ).

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.