Διπλός σεισμός στο Αρκαλοχώρι – Στα 4.2 Ρίχερ η μεγαλύτερη δόνηση

Δύο σεισμικές δονήσεις μέσα σε λίγα λεπτά σημειώθηκαν το πρωί της Τρίτης στο Αρκαλοχώρι με την ισχυρότερη να είναι 4.2 Ρίχτερ.

Άσχημες μνήμες ξύπνησαν στους κατοίκους του Αρκαλοχωρίου το πρωί της Τρίτης αφού ο εγκέλαδος χτύπησε δύο φορές μέσα σε λίγα λεπτά. Η πρώτη δόνηση ήταν 3,6 Ρίχτερ, ενώ εκείνη που ακολούθησε μετρήθηκε στα 4,2 Ρίχτερ.

Οι δύο σεισμοί είχαν το ίδιο επίκεντρο, περίπου τέσσερα χιλιόμετρα Δυτικά του Αρκαλοχωρίου και το εστιακό τους βάθος υπολογίζεται περίπου στα 12 χιλιόμετρα. «Θυμηθήκαμε το 2021», ανέφερε μιλώντας στο cretapost.gr, ο δήμαρχος Αρκαλοχωρίου, Βασίλης Κεγκέρογλου ενώ τόνισε πως δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

«Τηρήθηκε το πρωτόκολλο που έχουμε για αυτές τις περιπτώσεις και τα σχολεία εκκενώθηκαν με ασφάλεια και πλέον περιμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις», σημείωσε επίσης ο κ. Κεγκέρογλου.

Υπενθυμίζεται ότι στις 27 Σεπτεμβρίου του 2021 η περιοχή επλήγη από σεισμό μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντρο κοντά στο Αρκαλοχώρι. Ο σεισμός προκάλεσε υλικές καταστροφές στο Αρκαλοχώρι και τα γύρω χωριά, ενώ ένας άνθρωπος είχε χάσει τη ζωή του όταν κατέρρευσε ο ναός του Προφήτη Ηλία.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.