Ο Περιφερειάρχης της Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, θα παρουσιάσει την πορεία υλοποίησης του χρηματοδοτικού προγράμματος της περιφέρειας και τον στρατηγικό σχεδιασμό για την αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ τα επόμενα χρόνια, στην 3η Επιτροπή Παρακολούθησης που θα πραγματοποιηθεί στην Αίγινα την Πέμπτη 13 Ιουνίου στις 10:00 π.μ., στο εμβληματικό κτήριο του Καποδιστριακού Ορφανοτροφείου.

«Τα έργα και οι δράσεις που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ αφήνουν καθημερινά το αποτύπωμά τους στην Αττική και στους πολίτες. Είναι έργα που πραγματοποιούνται για τους πολίτες και παραδίδονται σε αυτούς», δήλωσε ο Κ. Χαρδαλιάς, προσθέτοντας: «Στα χέρια μας έχουμε ένα πολύτιμο χρηματοδοτικό εργαλείο ύψους 1,6 δισ. ευρώ, για να υλοποιήσουμε έργα και δράσεις που θα αλλάξουν για πάντα την ποιότητα ζωής στη μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας. Η βούλησή μας είναι να μην χαθεί ούτε μια ημέρα, ούτε ένα ευρώ, προκειμένου να υπηρετήσουμε τον στόχο μας για μια Αττική βιώσιμη, πράσινη, παραγωγική, μέσω μεγάλων έργων υποδομής, με ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, της απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής στις 66 γειτονιές της».

Ο Περιφερειάρχης επεσήμανε επίσης ότι η Επιτροπή Παρακολούθησης «πραγματοποιείται για πρώτη φορά εκτός Αθηνών, στην Αίγινα, και μάλιστα σε ένα ιστορικό τοπόσημο, το Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο, η αποκατάσταση του οποίου συγχρηματοδοτήθηκε από το ΠΕΠ ‘Αττική 2014-2020’ – ένα από τα 11.529 έργα, που υλοποιήθηκαν χάρη στην αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων του ΕΣΠΑ και των ευρωπαϊκών πόρων».

Εκδήλωση για την Πολιτική Συνοχής

Στο πλαίσιο της Επιτροπής Παρακολούθησης, το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις 16:30, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για την Πολιτική Συνοχής, όπου θα συμμετάσχουν ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Δημήτρης Σκάλκος, οι εκπρόσωποι της Γενικής Διεύθυνσης Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ένταξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Barbara Kauffmann, και της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Carsten Rasmussen, καθώς και ο Δήμαρχος Αίγινας, Γιάννης Ζορμπάς.