«Ηρθα για να μείνω» είναι το μήνυμα του Στέφανου Κασσελάκη μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και εν μέσω των φωνών να αλλάξουν πολλά στο κόμμα  και κυρίως να δουν τι πήγε λάθος και δεν έγινε, όχι απλά η ανατροπή, όχι απλά δεν έφθασε στο 20%, αλλά ούτε και στο ποσοστό των βουλευτικών εκλογών του 2023.

Με το στοιχείο της άρνησης της πραγματικότητας να κυριαρχεί στην ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ που θεωρεί ότι βγήκε ενισχυμένη από την εκλογική διαδικασία, ενώ έχει απωλέσει περίπου 330.000 ψήφους σε σχέση με το 2023, υπάρχουν διεργασίες σε εξέλιξη για την σύγκληση των οργάνων όπου πρέπει να τεθούν πολλά.

Όμως, ο Στ. Κασσελάκης εμφανίζεται σταθερός στη γραμμή του, ανεξάρτητα εάν το αποτέλεσμα δεν ήταν καλό ευρύτερα για την κεντροαριστερά όχι μόνο για το ΣΥΡΙΖΑ, και επιμένει πως έμεινε όρθιο το κόμμα.

«Ηρθα για να μείνω»

Με μια ανάρτηση νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αφού γνωστοποιεί, όπως ο ίδιος αναφέρει, πως έχει λάβει πάρα πολλά μηνύματα που λένε, «μην τα παρατήσεις», «μη μας προδώσεις» και «πιστέψαμε ξανά», έδειξε το δρόμο για την επόμενη περίοδο, σημειώνοντας:  «Σας το είπα και το εννοούσα. Ήρθα για να μείνω, για να κάνουμε μαζί την προοδευτική παράταξη και πάλι πλειοψηφία στον τόπο. Τώρα χτίζουμε την προοδευτική αριστεία που έχει ανάγκη η Ελλάδα – αλλά πλέον και η Ευρώπη».

«Προχωράμε ακάθεκτοι»

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ που έφυγε για λίγες μέρες για να ξεκουραστεί στις Σπέτσες, υπογράμμισε ότι προετοιμάζεται από τώρα με τη φράση «προχωράμε ακάθεκτοι», ενώ δεν κάνει καμία αναφορά αυτοκριτικής γιατί δεν έπεισε το κόμμα και ο ίδιος και επικαλείται τα αδιευκρίνιστα εκατομμύρια της ΝΔ.

Το καίριο ερώτημα

«Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στους χιλιάδες ψηφοφόρους και στους εθελοντές και στις εθελόντριες, που μας κράτησαν όρθιους απέναντι στα αδιευκρίνιστα εκατομμύρια της ΝΔ» σημειώνει, αλλά χωρίς επί της ουσίας αυτή η φράση να απαντάει στο καίριο ερώτημα τι έγινε λάθος και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν σήκωσε κεφάλι.

Ξεκινά η συζήτηση

Εξάλλου, σε 20 νομούς είναι τρίτο κόμμα, σε δέκα νομούς έπεσε στην τέταρτη θέση και σε δυο νομούς κατέλαβε την πέμπτη θέση, ενώ η διαφορά με το ΠαΣοΚ είναι δυο μονάδες και μόλις 80.000 ψήφοι.

Η συζήτηση πάντως, ανεξάρτητα εάν η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έχει άλλη στόχευση με επίκεντρο και τις αλλαγές μετά το καταστατικό συνέδριο του φθινοπώρου, έχει ξεκινήσει και θα υπάρξουν κινήσεις λίαν συντόμως.

Μήνυμα Κασσελάκη

Βέβαια ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να εμφανίζεται απόμακρος απ’ όλους τους άλλους. Ιδίως δε τη Νέα Αριστερά.

«Κατανοώ το μίσος προς το πρόσωπό μου από τη στιγμή που τους «πήρα το μαγαζί», όπως θεωρούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ. Τα Ιουλιανά και η αποστασία δεν είναι στην κουλτούρα της Αριστεράς και ο δημοκρατικός λαός τούς έδειξε τον δρόμο την Κυριακή.

Οι πόρτες του ΣΥΡΙΖΑ είναι ανοιχτές σε όσους συμπολίτες μας απογοητεύτηκαν από τα δρώμενα του τελευταίου χρόνου και επιθυμούν να επιστρέψουν. Και μέσα από το καταστατικό μας συνέδριο το ερχόμενο φθινόπωρο θα ανοίξουν για όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, δίχως πιστοποιητικά κομματικής επετηρίδας. Θα πάμε μπροστά για το καλό της κοινωνίας.

Αλλά όσο είμαι Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σύμπραξη με το απονομιμοποιημένο μόρφωμα «Νέα Αριστερά» δεν πρόκειται να υπάρξει» ανέφερε.