Δίχως αμφιβολία ένα από τα πρόσωπα που προκάλεσε έκπληξη η εκλογή τους στο Ευρωκοινοβούλιο ήταν η Γαλάτω Αλεξανδράκη. Η Ευρωβουλευτής πια, της Ελληνικής Λύσης, ήταν ένα πρόσωπο μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Ωστόσο, όπως αποδείχτηκε ήταν ιδιαίτερα αγαπητή. Η Ελληνική Λύση διπλασίασε τα ποσοστά της στον Έβρο φτάνοντας στους 8224 ψήφους με την ίδια να παίρνει 1.112 σταυρούς. Συνολικά κατάφερε να πάρει 51458 ψήφους και ήταν πίσω μόνο από τον Εμμανουήλ Φράγκο.

Ποια είναι όμως η Γαλάτω Αλεξανδράκη; Είναι 76 ετών και έχει καταγωγή από το Κουφόβουνο Διδυμοτείχου. Η ίδια είναι κτηνοτρόφος και μαζί με τον γιο της διατηρούν κρεοπωλείο. Η σχέση της με την πολιτική ήταν ανύπαρκτη μέχρι και τώρα.

«Είμαι σοκαρισμένη»

Αυτό φάνηκε και στις πρώτες δηλώσεις που έκανε. «Είμαι χαρούμενη. Και μπορώ να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο που με ψήφισε. Αυτά, δεν έχω να πω τίποτα άλλο. Είμαι σοκαρισμένη γιατί δεν το περίμενα. Μπήκα για να βοηθήσω και πώς έγινε αυτό… Τους λέω ένα μεγάλο ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου. Να είναι όλοι καλά», είπε η ίδια σε δηλώσεις της.