Αλέξης Τσίπρας: Το λογότυπο του Ινστιτούτου – Τι συμβολίζει

Οι άξονες γύρω από τους οποίους θα κινείται το Ινστιτούτο του Αλέξη Τσίπρα - Παρουσιάστηκε το λογότυπο.

Οι πρώτες λέξεις στο νέο κεφάλαιο της πολιτικής ζωής του Αλέξη Τσίπρα γράφηκαν με τη δημοσιοποίηση του λογότυπου για το Ινστιτούτο που εδώ και μήνες οργανώνει.

Το νέο αυτό εγχείρημα του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρωθυπουργού θ’ αρχίσει με τη «Διεθνή Διάσκεψη για την Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη» που θα πραγματοποιηθεί στο Ωδείο Αθηνών τη Δευτέρα και την Τρίτη 17-18 Ιουνίου.

Το λογότυπο οι δημιουργοί του το εμπνεύστηκαν από τα σύμβολα της ισότητας και του κίονα.

Όπως επισημάνθηκε σχετικώς, ο κίονας είναι σύμβολο δύναμης και μέτρου στην αρχαία ελληνική αρχιτεκτονική. Δεν στηρίζει απλώς δομές, αλλά αξίες. Συμβολίζει τον γεωπολιτικό ρόλο της Ελλάδας ως ευρωπαϊκού πυλώνα ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή. Ένας διεθνής ρόλος που συνδέεται με την προάσπιση του διεθνούς δικαίου, τη Συμφωνία των Πρεσπών και την προσπάθεια για ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή.

Στο βίντεο έχουν ενταχθεί επίσης οκτώ λέξεις. Οκτώ μετοχές για την ακρίβεια που αντανακλούν τους ακριβείς στόχους του Ινστιτούτου.

Πρόκειται για το Διεκδικώντας, το Σχεδιάζοντας, το Προστατεύοντας, το Οικοδομώντας, το Αποφασίζοντας, το Αναπτύσσοντας, το Καλλιεργώντας και το Διαμορφώνοντας. Το οποίο συμπληρώνεται στο φινάλε από «το κοινό μας μέλλον».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.