Mercedes-Benz S-Class: Oρόσημο εξελίξεων

Η παραδοσιακή ναυαρχίδα των Γερμανών ετοιμάζεται να υποδεχτεί μια σειρά εκτεταμένων αλλαγών που θα της εξασφαλίσουν, με μελλοντική προοπτική όσα περιμένει κανείς από το μοντέλο που –κλασικά- αποτελεί σημείο αναφοράς

H γερμανική φίρμα προετοιμάζει την ανανεωμένη εκδοχή της S-Class με δεδομένο και ότι η μέχρι σήμερα γνωστή εκδοχή του μοντέλου που είναι συνώνυμο με την τεχνολογικά ενσυνείδητη πολυτέλεια στην συγκεκριμένη κατηγορία πρωτοεμφανίστηκε το 2020.

Όπως καθίσταται σαφές με μια και μόνο ματιά στην νέα σειρά εικόνων που εντόπισε ο φωτογραφικός φακός, η Mercedes ετοιμάζει για μια πιο εκτεταμένη από τις συνήθειές της σειρά αλλαγών σε σχεδιαστικό επίπεδο. Προφανής είναι η σαφώς μεγαλύτερη γρίλια η οποία πλαισιώνεται από αιχμηρότερα φωτιστικά σώματα με το χαρακτηριστικό μοτίβο του αστεριού στο εσωτερικό τους, όπως ακριβώς εμφανίστηκαν και στην προσφάτως ανανεωμένη EQS. Επίσης δεν θα εκπλησσόμασταν αν στην κορυφή του καπό επέστρεφε το αστέρι όπως συνέβη με το ηλεκτρικό alter ego της γερμανικής ναυαρχίδας.

Στο πίσω τμήμα αυτό που ξεχωρίζει είναι τα ανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα τα οποία αντλούν τις επιρροές τους από την πιο πρόσφατη E-Class, ενσωματώνοντας –και αυτά- το μοτίβο του αστεριού. Την εικόνα συμπληρώνει ένα σετ τετραγωνισμένων απολήξεων για την εξάτμιση με γυαλιστερό φινίρισμα οι οποίες ενσωματώνονται στον προφυλακτήρα.

Οι μεγαλύτερες αλλαγές ωστόσο αναμένονται παραδοσιακά στο εσωτερικό όπου, σε μια αντίστροφη των συνηθισμένων πορεία, η S-Class αναμένεται να υιοθετήσει την Superscreen που εμφανίστηκε στην νεότερη E-Class, ως προαιρετική επιλογή συν τα gadgets σε επίπεδο εφαρμογών όσο και hardware που εμφανίστηκαν στην γερμανική μπερλίνα.

Αυτό που επίσης θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο είναι η παρουσία περισσότερης και βελτιωμένης υβριδικής τεχνολογίας, κάθε είδους, σε όλο το εύρος της γκάμας της S-Class η οποία θα εμφανίζει ακόμα αποδοτικότερα μεγέθη σε επίπεδο κατανάλωσης καυσίμου, περιστέλλοντας περαιτέρω τις εκπομπές ρύπων.

Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα, η ανανεωμένη S-Class αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της στα τέλη της χρονιάς ή το αργότερο στις αρχές του 2025.

Φωτογραφίες: Automedia

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.