5 το πρωί: Σκότωσε την 11χρονη ανιψιά του στην Ηλεία – Οδεύει προς ανασχηματισμό ο Μητσοτάκης – Ξεκινάει ο καύσωνας

Πέρα από το πολιτικό θερμόμετρο που ανεβαίνει διαρκώς μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ανεβαίνει και το πραγματικό με τον υδράργυρο σήμερα να σκαρφαλώνει κοντά στους 40 βαθμούς Κελσίου όπου και θα μείνει κολλημένος μέχρι και την Παρασκευή.

1

Νεκρή από τα χέρια του θείου της 11χρονη στην Ηλεία

  • Έγκλημα στον Πύργο: Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία στην Ηλεία από την άγρια δολοφονία 11χρονης από τον ίδιο της τον θείο. Το άτυχο παιδί βρέθηκε νεκρό νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας σε ένα χωράφι με τραύμα από αιχμηρό αντικείμενο στο λαιμό του. To νεαρό κορίτσι είχε εξαφανιστεί το βράδυ της Κυριακής στο χωριό Μυρτιά, στον κάμπο της Ηλείας.
  • Πώς έγινε το έγκλημα: Το βράδυ της Κυριακής το κορίτσι είχε πει στην μητέρα της ότι θα πήγαινε στο σπίτι του παππού της, που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το δικό τους, όμως δεν κατάφερε να φτάσει ποτέ. Στην ανάλυση από τις κάμερες ασφαλείας στην περιοχή, διαπιστώθηκε ότι ένα όχημα πλησίασε την 11χρονη και εκείνη επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα πως γνώριζε τον οδηγό, ο οποίος τελικά ήταν ο θείος και στη συνέχεια ο άνθρωπος που θα γινόταν ο δολοφόνος της.
  • Τι εξετάζουν οι Αρχές: Δεδομένου ότι ο 37χρονος είχε συλληφθεί το 2017 με την κατηγορία του βιασμού ενός 14χρονου κοριτσιού, εξετάζεται η απόπειρα βιασμού του κοριτσιού. H σορός της 11χρονης αναμένεται να μεταφερθεί στην ιατροδικαστική υπηρεσία Πατρών για τη διενέργεια νεκροψίας- νεκροτομής, προκειμένου να διαπιστωθεί ο τρόπος με τον οποίο δολοφονήθηκε, αλλά και η ακριβής ώρα του θανάτου της.
2

Διεργασίες στα κόμματα μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών

  • Ερχεται ανασχηματισμός; Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ακύρωσε το ταξίδι του στην Ιορδανία και φαίνεται ότι προτεραιότητα είναι να ασχοληθεί με τα του οίκου του. Το σενάριο του ανασχηματισμού είναι υπαρκτό και δεν αποκλείεται να επιλεγεί, ώστε ο πρωθυπουργός να δείξει άμεσα πως έλαβε το μήνυμα και προχωρά σε διορθωτικές κινήσεις.
  • Γκρίνια στον ΣΥΡΙΖΑ: Ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ πλέουν σε πελάγη ευτυχίας μετά το αποτέλεσμα. Ήδη κορυφαία στελέχη έχουν αρχίσει να μιλούν, δημόσια ή παρασκηνιακά, για την ανάγκη σωστής προσέγγισης του ακροατηρίου.
  • Ανέβηκαν οι τόνοι στο ΠαΣοΚ: Το κλίμα στο ΠαΣοΚ δυναμίτισε αναμφίβολα η δήλωση της Νάντιας Γιαννακοπούλου πως «θα συζητηθούν τα πάντα, τι έγινε λάθος, τι έγινε σωστά». Εμμέσως πλην σαφώς η βουλεύτρια έθεσε ζήτημα ηγεσίας, εκφράζοντας τις ενστάσεις για τον πρόεδρο Νίκο Ανδρουλάκη. «H Νάντια Γιαννακοπούλου είχε έτοιμη δήλωση αμφισβήτησης», απλώς «μπερδεύτηκε από τα αποτελέσματα», απάντησε ο Παναγιώτης Δουδωνής.

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Προ των πυλών ο καύσωνας - Πότε θα κορυφωθεί

  • Η πρόγνωση: Κύμα καύσωνα αναμένεται να αντιμετωπίσει η χώρα μας τις επόμενες μέρες, αρχής γενομένης από σήμερα, όπου οι θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι και τους 41 βαθμούς. Το κύμα καύσωνα αναμένεται να κορυφωθεί την Πέμπτη, ενώ από την Παρασκευή ξεκινάει η υποχώρησή του.
  • Η δήλωση: «Θα είναι μια πολύ δύσκολη αντιπυρική περίοδος – Εφιστώ την προσοχή των πολιτών» δήλωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, κατά τη διάρκεια διυπουργικής σύσκεψης με αντικείμενο την προετοιμασία για τον επερχόμενο καύσωνα.
  • Οι γενικές συμβουλές: Από την πλευρά της, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε ανακοίνωση με συμβουλές προστασίας από τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες, κυρίως για παιδιά και ηλικιωμένους τις οποίες μπορείτε να δείτε αναλυτικά εδώ.
4

Τέλος χρόνου για τον κοινωνικό τουρισμό

  • Μικρή παράταση: Έως, σήμερα Τρίτη 11 Ιουνίου και ώρα 10:00 το πρωί, παρατάθηκαν οι αιτήσεις στο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2024-2025» της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) προκειμένου να κάνουν αίτηση όσοι δεν πρόλαβαν, ανεξαρτήτως του ΑΦΜ.
  • Πότε ξεκινά; Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει 1 Ιουλίου και αφορά σε 300.000 επιταγές, με προϋπολογισμό 50 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 43% από πέρυσι, ενώ συνολικά, ο προϋπολογισμός του
  • Τι ισχύει για τις διανυκτερεύσεις; Η επιταγή είναι ένας μοναδικός αριθμός για κάθε δικαιούχο και ωφελούμενο ξεχωριστά, οι οποίοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε κατάλυμα που επιλέγουν από το «Μητρώο Παρόχων» της ΔΥΠΑ, κατόπιν συνεννόησής τους με τον πάροχο, με μικρή ιδιωτική συμμετοχή. Ειδικά σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και Σάμο μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις δωρεάν (μηδενική ιδιωτική συμμετοχή), ενώ στους δήμους της Β. Εύβοιας και του Έβρου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις δωρεάν, στο οποίο φέτος προστίθεται η Θεσσαλία (εκτός των Σποράδων).
5

«Ζωντανός» ο Παναθηναϊκός - Μείωσε σε 2-1 τη σειρά με τον Ολυμπιακό

  • Ο αγώνας: Η τιτανομαχία του ΟΑΚΑ έβγαλε νικητή τον Παναθηναϊκό, ο οποίος βρήκε τις απαντήσεις στην αντεπίθεση του Ολυμπιακού, νίκησε 83-76 και μείωσε τη σειρά των τελικών σε 2-1.
  • Η κρίσιμη στιγμή: Μόλις 4.5 λεπτά πριν από το τέλος το αντιαθλητικό φάουλ του Ναν έφερε τον Ολυμπιακό για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ με 72-73. Σε εκείνο το σημείο, όμως, ο Παναθηναϊκός απάντησε και με ένα σερί 9-0 πήγε το σκορ στο 81-73 και «κλείδωσε» τη νίκη για να διαμορφωθεί το τελικό 83-76.
  • Η συνέχεια: H σειρά πλέον μεταφέρεται ξανά, την προσεχή Τετάρτη, στο ΣΕΦ. Εκεί ο Ολυμπιακός με νίκη κατακτά το πρωτάθλημα, ενώ αν ο Παναθηναϊκός κάνει το διπλό θα υπάρξει πέμπτο ματς στο ΟΑΚΑ.
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
myavis.gr
Ό,τι συμβαίνει, γιατί συμβαίνει
Το podcast του Βήματος εμβαθύνει καθημερινά με ρεπορτάζ και ανάλυση στις σημαντικότερες ειδήσεις