Σε δηλώσεις για την απρόσμενη προκήρυξη εκλογών στη Γαλλία προχώρησε ο υπουργός Εσωτερικών, Gérald Darmanin και η ηγέτιδα της γαλλικής ακροδεξιάς, Μαρίν Λεπέν, η οποία παρουσιάζει ενισχυμένη αυτοπεποίθηση μετά τα ευνοϊκά για εκείνη αποτελέσματα από τις ευρωεκλογές της Κυριακής 9 Ιουνίου.

Μιλώντας στην εκπομπή «Journal de 20 heures» του TF1, ο υπουργός δήλωσε πως οι πρόωρες εκλογές ήταν μια «επιλογή» του Εμμανουέλ Μακρόν. «Η προεδρική πλειοψηφία έχασε. Αναμφίβολα πρέπει να κάνουμε ερωτήσεις στον εαυτό μας… θα έπρεπε να είσαι κωφός σε μια δημοκρατία για να μην ακούς τους ανθρώπους που εκφράζονται».

Από την πλευρά της, η Μαρίν Λεπέν, καλεσμένη στην ίδια εκπομπή, αναφέρει πως οι εκλογές αυτές δεν την εξέπληξαν, μιας και ήταν κάτι που «είχαν ζητήσει», αναφέρει η Liberation.

«Οι Γάλλοι έχουν εκφράσει μια πολύ σαφή αποκήρυξη της πολιτικής του Εμμανουέλ Μακρόν», λέει, η Λεπέν, η οποία στις ευρωεκλογές κατάφερε να συγκεντρώσει το 31,47% των ψήφων.

«Έχουμε μια ιστορική ευκαιρία να επιτρέψουμε στο εθνικό στρατόπεδο να επαναφέρει τη Γαλλία σε τροχιά. Για να γίνει αυτό, πρέπει να είμαστε σε θέση να φέρουμε τους ανθρώπους κοντά, να ανοιχτούμε», συνεχίζει.

Η Μαρίν Λεπέν, πρόεδρος της ομάδας RN στην Εθνοσυνέλευση και η ίδια υποψήφια για τις βουλευτικές εκλογές, αναφερει ότι ο Τζόρνταν Μπαρντέλα θα ήταν πρωθυπουργός σε περίπτωση νίκης του κόμματός της, δείχνοντας έτσι σίγουρη για το ενδεχόμενο νίκης της ενάντια στον Μακρόν.

Όταν ο Gilles Bouleau, ο παρουσιαστής της εκπομπής, ρώτησε τη Μαρίν Λεπέν αν θα ήθελε μια συζήτηση με τον Εμανουέλ Μακρόν, εκείνη απαντήστε καταφατικά, αλλά με καυστικό τρόπο το εξής: «Όσο περισσότερο μιλάει, τόσο περισσότερο κερδίζουμε».