Σκάφος και υδροπλάνο συγκρούστηκαν στον Καναδά, με αποτέλεσμα να υπάρξουν δύο τραυματίες.

Ειδικότερα, η σύγκρουση σημειώθηκε στο Coal Harbour στο Βανκούβερ. Το περιστατικό συνέβη λίγο πριν τη 1 μ.μ. το Σάββατο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες  υδροπλάνο της Harbour Air συγκρούστηκε με σκάφος την ώρα που προσπαθούσε να απογειωθεί.

Οι υπηρεσίες διάσωσης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Βανκούβερ δήλωσαν ότι δύο άτομα στο σκάφος μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, αλλά δεν δόθηκαν περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με την κατάστασή τους. Η Harbour Air δήλωσε ότι στο αεροπλάνο που συγκρούστηκε με το σκάφος επέβαιναν πέντε επιβάτες.

Η σύγκρουση υδροπλάνου στο Coal Harbour το περασμένο Σαββατοκύριακο ήταν η πρώτη εδώ και ένα τέταρτο του αιώνα, σύμφωνα με τη βάση δεδομένων των ερευνών του Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών του Καναδά.

Το ιστορικό του Καναδά με παρόμοια περιστατικά

Το 1999, σκάφος που μετέφερε δύο τουρίστες χτυπήθηκε από πλωτό αεροπλάνο που έφθανε από τη Βικτώρια καθώς προσπαθούσε να προσγειωθεί. Οι τουρίστες τραυματίστηκαν και ο ένας νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο. Κανένας επιβάτης του πλωτού αεροπλάνου δεν τραυματίστηκε.

Κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 60.000 έως 70.000 απογειώσεις και προσγειώσεις υδροπλάνων στο λιμάνι του Βανκούβερ και άλλα 25.000 έως 30.000 αεροσκάφη εισέρχονται στον εναέριο χώρο, σύμφωνα με άρθρο του 2019 στον ιστότοπο της Harbour Air.

Πηγή: ΕΡΤ, vancouversun.com