Η τιτανομαχία του ΟΑΚΑ έβγαλε νικητή τον Παναθηναϊκό, ο οποίος βρήκε τις απαντήσεις στην αντεπίθεση του Ολυμπιακού, νίκησε 83-76 και μείωσε τη σειρά των τελικών σε 2-1. Οι Πειραιώτες, που έχουν σοβαρά παράπονα για τη διαιτησία σε κρίσιμα σημεία του ντέρμπι, έχουν την ευκαιρία στο ΣΕΦ την προσεχή Τετάρτη να «καθαρίσουν» τον τίτλο.

Οι Πειραιώτες ήταν αυτοί που άρχισαν να σουτάρουν τρίποντα, την ώρα που ο Παναθηναϊκός το έκανε στο δεύτερο δεκάλεπτο (έχοντας κλείσει το πρώτο στο +5, 23-18) με τον Σλούκα, χωρίς όμως να βρει στόχο, στη συνέχεια όμως οι «πράσινοι» πήραν μπροστά, με κορυφαίους τους Ναν και Αντετοκούνμπο. Ειδικά ο δεύτερος έδωσε λύσεις κάτω από την μπασκέτα, αλλά και στην άμυνα πάνω στον Μιλουτίνοφ. Ο Παναθηναϊκός πήγε τη διαφορά στο +16 με ένα κρεσέντο συνεχόμενων πόντων, αλλά οι Πειραιώτες έβγαλαν αντίδραση και έκλεισαν το ημίχρονο στο -9 (43-34).

Στο τρίτο δεκάλεπτο τα μεγάλα σουτ του Παναθηναϊκού έδωσαν πράσινο προβάδισμα και την αίσθηση κυριαρχίας στο παρκέ, αλλά ο Ολυμπιακός είναι ομάδα που δεν τα παρατάει και «σκοτώνει» τον αντίπαλο όταν κάνει λάθη. Έτσι, στο φινάλε της περιόδου η ομάδα του Μπαρτζώκα έκανε το παιχνίδι ξανά σούπερ ντέρμπι πηγαίνοντας τη διαφορά στο -2 (61-59) φορτώνοντας με άγχος την ομάδα του Αταμάν.

Η αντεπίθεση του Ολυμπιακού συνεχίστηκε στην τελευταία περίοδο με τους «ερυθρόλευκους» να ισοφαρίζουν 64-64 με κάρφωμα του ΜακΚίσικ 7.5 πριν από το τέλος. Ακόμα και όταν οι γηπεδούχοι έβρισκαν «ανάσες» πηγαίνοντας τη διαφορά στο +6, οι «ερυθρόλευκοι» έβρισκαν απαντήσεις με την εξαιρετική τους περιφέρεια μένοντας ζωντανή στον μεγάλο, τρίτο, τελικό. Mάλιστα, 4.5 λεπτά πριν από το τέλος το αντιαθλητικό φάουλ του Ναν έφερε τον Ολυμπιακό για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ με 72-73.

Σε εκείνο το σημείο, όμως, ο Παναθηναϊκός απάντησε και με ένα σερί 9-0 πήγε το σκορ στο 81-73 και «κλείδωσε» τη νίκη για να διαμορφωθεί το τελικό 83-76 το οποίο μείωσε σε 2-1 το σκορ των τελικών, με τη σειρά να μεταφέρεται ξανά, την προσεχή Τετάρτη, στο ΣΕΦ. Εκεί ο Ολυμπιακός με νίκη κατακτά το πρωτάθλημα, ενώ αν ο Παναθηναϊκός κάνει το διπλό θα πάει σε πέμπτο ματς στο ΟΑΚΑ.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 23-18, 43-34, 61-59, 83-76