Ο Εμμανουήλ Καραλής προκρίθηκε στον τελικό και ζήτησε ξεμάτιασμα

Ο «Μανόλο» κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του επί κοντώ στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου της Ρώμης και αμέσως μετά ζήτησε από τη μητέρα του, Σάρα, να τον ξεματιάσει.

Ο Εμμανουήλ Καραλής μπορεί να χρειάστηκε τρεις προσπάθειες για να ξεπεράσει το αρχικό ύψος των 5,45 μ., ωστόσο τελικά δεν είχε κανένα πρόβλημα να προκριθεί στον τελικό του αγωνίσματος με άλμα στα 5,60 μέτρα.

Ο άλτης του Χάρη Καραλή είναι σε πολύ καλή κατάσταση και στον τελικό της Τετάρτης (12/6) θα διεκδικήσει το πρώτο του μετάλλιο στη διοργάνωση. Ο αθλητής θα αγωνιστεί για πρώτη φορά σε τελικό της διοργάνωσης, αφού πριν δύο χρόνια στο Μόναχο στο ντεμπούτο του, έμεινε στα 5,55 μ. και εκτός τελικού. Ο Καραλής ταξίδεψε έχοντας κάνει τρεις φορές 5,72 μ. στον ανοιχτό και έχει παρακαταθήκη από τον χειμώνα τα 5,85 μ., που του χάρισε το χάλκινο μετάλλιο στη Γλασκόβη. Δικαίως αποτελεί έναν από τους αθλητές, που θα διεκδικήσουν τη διάκριση στο αγώνισμα.

Το όριο των 5,75 μ. αποδείχθηκε πολύ υψηλό, καθώς ο προκριματικός έκλεισε στα 5,60 μ. με συνολικά 12 άλτες να υπερβαίνουν αυτό το ύψος.

Το αίτημα για ξεμάτιασμα

Μετά την πρόκρισή του ο Εμμανουήλ Καραλής μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε: «Ήταν από τους πιο δύσκολους αγώνες που έχω παίξει φέτος. Είχε αέρα, είχε και βροχή. Στο πρώτο άλμα ο αέρας… πήρε το κοντάρι και δεν μπόρεσα να το βάλω στη βαλβίδα με αποτέλεσμα να φύγω πίσω. Γύρισα λίγο το πόδι μου, αλλά έχουμε μέχρι την Τετάρτη να επανέλθω. Όποτε αγωνίζομαι με την Εθνική δεν αισθάνομαι πόνο, δεν αισθάνομαι άγχος. Ελπίζω την Τετάρτη να έχουμε καλύτερες συνθήκες και να δείτε όμορφα πράγματα».

Στη συνέχεια με το γνωστό του χιούμορ ζήτησε από τη μάνα του να τον ξεματιάσει επειδή παραλίγο να τραυματιστεί: «Είμαστε όλοι καλά. Θέλω να κυνηγήσω ένα ατομικό ρεκόρ, ένα πανελλήνιο ρεκόρ και ελπίζω να πάνε όλα καλά. Α και ένα μήνυμα. Μάνα ρίξε ένα ξεμάτιασμα».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.