Μετά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου ο Κυριάκος Βελόπουλος μίλησε για «πατριωτική διακυβέρνηση του τόπου». Διπλασιάζοντας τα ποσοστά της η Ελληνική Λύση είχε ήδη αναδειχθεί τέταρτη δύναμη της χώρας, κερδίζοντας τη μάχη από το (επίσης ενισχυμένο) ΚΚΕ.

Μεγάλο κομμάτι της επιτυχίας στον δρόμο για 9.45% η Ελληνική Λύση το οφείλει ξεκάθαρα στο -ανέκαθεν συντηρητικό- ακροατήριο της Βόρειας Ελλάδας.

Δεν είναι τυχαίο πως το κόμμα του Βελόπουλου ήρθε δεύτερο σε έξι περιφέρειες της επικράτειας κι όλες τους ήταν στη Μακεδονία.

Το υψηλότερο ποσοστό το συγκέντρωσε στην Ημαθία, καθώς υπερέβη το 18%. Από τη Νέα Δημοκρατία απείχε μάλιστα λιγότερες από επτά ποσοστιαίες μονάδες.

Πολύ υψηλή ήταν επίσης η επίδοση που η Ελληνική Λύση κατέγραψε στην Πέλλα, με σχεδόν 17.5%. Στο +16% βρέθηκε από ‘κει και πέρα στο Κιλκίς και στη Β’ Θεσσαλονίκης, ενώ σε Σέρρες και Δράμα ήταν πολύ κοντά στο ίδιο όριο.

Τρίτη, με αξιοσημείωτα ποσοστά, ήταν επίσης στον Έβρο, στην Καβάλα, στην Πιερία, στην Α’ Θεσσαλονίκης, στη Χαλκιδική, στην Καστοριά, αλλά και στη Δυτική Αττική.