Αν σας αρέσει το τένις και παρακολουθείτε τους αγώνες Γκραν Σλαμ, σίγουρα γνωρίζετε ποιοι είναι οι φετινοί θριαμβευτές του Γαλλικού Όπεν στο απλό ανδρών και στο απλό γυναικών. Αυτό που ίσως δεν έχετε προσέξει, είναι τι ρολόι φόρεσαν οι δύο νικητές στον καρπό τους κατά τη διάρκεια της απονομής του τροπαίου. Το Σάββατο 8 Ιουνίου, ύστερα από έναν αρκετά σύντομο αγώνα απέναντι στην πρωτοεμφανιζόμενη σε τελικό Γκραν Σλαμ Ιταλίδα Τζασμίν Παολίνι, η Πολωνή Ίγκα Σβιόντεκ κατέκτησε το τρόπαιο του Ρολάν Γκαρός για τέταρτη φορά στην καριέρα της (οι τρεις προηγούμενες ήταν το 2020, το 2022 και το 2023). Είναι μάλιστα η πρώτη παίκτρια στην ιστορία που κατακτά τέσσερις τίτλους Ρολάν Γκαρός πριν από την ηλικία των 25 ετών. Αυτός είναι ο πέμπτος μέχρι στιγμής τίτλος που κατακτά σε τουρνουά Γκραν Σλαμ, καθώς εκτός από τις τέσσερις νίκες της στο Γαλλικό Όπεν, έχει κερδίσει μία φορά και στο US Open, το 2022. Η Σβιόντεκ αποδεικνύεται εξαιρετικό ταλέντο και δικαίως βρίσκεται στο Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Όταν ανέβηκε στο βάθρο, η νικήτρια έφερε στον καρπό του χεριού της ένα ROLEX Oyster Perpetual Datejust 31 από χρυσό Everose με Oyster μπρασελέ, τη γνώριμη ανάγλυφη στεφάνη, λευκό καντράν με λατινικούς αριθμούς και αυτόματο μηχανισμό Superlative Chronometer. Η τιμή του είναι €36.300.

Ισπανική υπεροχή

Την Κυριακή 9 Ιουνίου έγινε ο δεύτερος μεγάλος τελικός του Ρολάν Γκαρός στο απλό ανδρών. Στο χωμάτινο κεντρικό γήπεδο Φιλίπ Σατριέ κονταροχτυπήθηκαν δύο κορυφαίοι τενίστες, ο Γερμανός Αλεξάντερ Σβέρεφ (Νο 4 στην παγκόσμια κατάταξη) και ο Ισπανός Κάρλος Αλκαράθ (Νο 2 στον κόσμο). Ύστερα από έναν συναρπαστικό και εξαντλητικό αγώνα που εξελίχθηκε σε πέντε σετ (6–3, 2–6, 5–7, 6–1, 6–2) και διήρκεσε τέσσερις ώρες και 19 λεπτά, ο μόλις 21 ετών Αλκαράθ κατόρθωσε να επιβληθεί του αντιπάλου του και να κατακτήσει τον πρώτο του τίτλο στο Γαλλικό Όπεν. Είναι ο πρώτος τενίστας που καταφέρνει να κερδίσει τους τρεις πρώτους του τίτλους σε τουρνουά Γκραν Σλαμ και στις τρεις επιφάνειες (χορτάρι στο Γουίμπλεντον, ακρυλικό στο Αμερικανικό Όπεν και χώμα στο Ρολάν Γκαρός).

Παρότι έφτασε στο Παρίσι με ελάχιστη προετοιμασία, ο 21χρονος Ισπανός έπαιξε αριστοτεχνικό τένις υπό δύσκολες συνθήκες, εντυπωσιάζοντας με την ταχύτητα, την ευρηματικότητα και τη δεξιοτεχνία του στα κορτ. Και όταν ανέβηκε στο βάθρο του νικητή και παρέλαβε το περίφημο τρόπαιο, την Coupe des Mousquetaires, από τα χέρια του θρυλικού Μπιόν Μποργκ, ο Κάρλος Αλκαράθ έφερε στον καρπό του έναν χρονογράφο ROLEX Cosmograph Daytona. Επέλεξε κάσα από κίτρινο χρυσό, σαμπανιζέ καντράν με μαύρους μετρητές, μαύρη στεφάνη Cerachrom με ταχυμετρική κλίμακα και μπρασελέ Oysterflex, το πρωτοποριακό μπρασελέ της Rolex που συνδυάζει την άνεση ενός λουριού από ελαστομερές υλικό με τη στιβαρότητα ενός μεταλλικού μπρασελέ, χάρη στο μεταλλικό έλασμα στο εσωτερικό του. Η τιμή του είναι €33.950.

«Το Rolex Daytona που φορώ αυτή τη στιγμή είναι το ρολόι που φορούσα και όταν σήκωσα το τρόπαιο του Ουίμπλεντον πέρυσι. Ήταν μαζί μου σε πολύ σημαντικές στιγμές και κουβαλά πολλές αναμνήσεις από την καριέρα μου στο τένις», δήλωσε ο Αλκαράθ κατά την απονομή.

Επίσημος χρονομέτρης

Τόσο η Σβιόντεκ όσο και ο Αλκαράθ έχουν πέρα από τις αντίστοιχες νίκες τους φέτος στο Παρίσι, και άλλο ένα κοινό σημείο. Είναι και οι δύο πρεσβευτές της Rolex. Η ελβετική ωρολογοποιία διατηρεί στενότατους δεσμούς με τον κόσμο του τένις, υποστηρίζοντας το άθλημα για τουλάχιστον 40 χρόνια. Είναι επίσημος χρονομέτρης και των τεσσάρων τουρνουά Γκραν Σλαμ (Ρολάν Γκαρός, Γουίμπλεντον, Αμερικανικό Όπεν και Αυστραλιανό Όπεν) καθώς και σημαντικότατων διοργανώσεων του παγκόσμιου τένις.

Ο Αλκαράθ και η Σβιόντεκ ανήκουν στην οικογένεια των Rolex Testimonees που έχουν κατακτήσει τον τίτλο στο Ρολάν Γκαρός: Ροντ Λάβερ, Κρις Έβερτ, Μπιόν Μποργκ, Τζιμ Κούριερ, Ζιστίν Ενέν, Άνα Ιβάνοβιτς, Ρότζερ Φέντερερ, Λι Να, Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα. Φέτος όμως η Rolex γιορτάζει άλλη μία νίκη, αυτή της Κόκο Γκάουφ στο διπλό γυναικών του Γαλλικού Όπεν!

Rolex Hellas (τηλ.: 210-3621138 και 210-3235909)