Τσάτνεϊ λιαστής ντομάτας με καρύδια

Ιδανικό ως συνοδευτικό για ψητά όλων των ειδών, αντέχει στο ψυγείο για πολύ καιρό – φτάνει να το αποθηκεύσουμε σωστά

Τσάτνεϊ λιαστής ντομάτας με καρύδια

Ιδανικό ως συνοδευτικό για ψητά όλων των ειδών, αντέχει στο ψυγείο για πολύ καιρό - φτάνει να το αποθηκεύσουμε σωστά

Info

Χρόνος Προετοιμασίας:

10λ

Χρόνος Μαγειρέματος:

35λ

Βαθμός Δυσκολίας:

Υλικά

Για 1 βάζο

  •  400 γρ. ημίλιαστες μαλακές ντομάτες
  •  1 σκελίδα σκόρδο
  •  2 κ.σ. κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  •  2 κ.σ. ζάχαρη
  •  3 κ.σ. ξίδι
  •  1 φλιτζ. νερό
  •  1 κλωναράκι θυμάρι
  •  1 κλωναράκι ρίγανη
  •  2 κ.σ. καρύδι χοντροκομμένο
  •  Λίγο φρέσκο θυμάρι ή ρίγανη
  •  Φρυγανισμένο ψωμί λαδορίγανη για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Στραγγίζουμε τις μαλακές λιαστές ντομάτες από το βάζο με το λάδι και τις ψιλοκόβουμε.

  2. Ζεσταίνουμε μια μικρή κατσαρόλα. Ρίχνουμε τις ντομάτες με το λίγο λάδι που έχουν πάνω τους, το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για 4-5 λεπτά ανακατεύοντας.

  3. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το καρύδι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουμε ένα μείγμα με υφή μαρμελάδας.

  4. Όταν κρυώσει, μεταφέρουμε το τσάτνεϊ σε βάζο και το διατηρούμε στο ψυγείο για πολύ καιρό. Το σερβίρουμε πασπαλισμένο με χοντροκομμένο καρύδι και φρέσκια ρίγανη.

  5. Το απολαμβάνουμε σε φρυγανισμένο ψωμί ή ψημένες πίτες, αλλά αποτελεί και εξαιρετικό συνοδευτικό για ψητά όλων των ειδών.

Μικρά Μυστικά

Η πολύ χαμηλή ένταση στο μαγείρεμα είναι απαραίτητη γιατί τα υγρά της κατσαρόλας είναι ελάχιστα.