Κολοκυθοκεφτέδες παραδοσιακοί και χρυσαφένιοι

Απ’ έξω τραγανοί και μέσα ζουμεροί και χυλωμένοι, φωνάζουν «καλοκαίρι» από την πρώτη μπουκιά

Κολοκυθοκεφτέδες παραδοσιακοί και χρυσαφένιοι

Απ' έξω τραγανοί και μέσα ζουμεροί και χυλωμένοι, φωνάζουν «καλοκαίρι» από την πρώτη μπουκιά

Info

Χρόνος Προετοιμασίας:

15λ

Χρόνος Μαγειρέματος:

40λ

Βαθμός Δυσκολίας:

Υλικά

Για 4-6 μερίδες

  •  4 μεγάλα κολοκύθια
  •  1 ξερό κρεμμύδι
  •  2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  •  ½ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  •  ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  •  150 γρ. φέτα τριμμένη
  •  200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  •  Aλάτι, πιπέρι
  •  Hλιέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Τρίβουμε τα κολοκυθάκια και το ξερό κρεμμύδι στον τρίφτη. Τα πασπαλίζουμε με αλάτι και ανακατεύουμε. Τα μεταφέρουμε σε μια καθαρή πετσέτα και τα στύβουμε καλά να αποβάλουν τα περιττά υγρά τους.

  2. Ρίχνουμε τα στυμμένα και στραγγισμένα λαχανικά σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τη φέτα, το δυόσμο, το μαϊντανό, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και πιπέρι.

  3. Ανακατεύοντας τα υλικά, ενσωματώνουμε σταδιακά το αλεύρι μέχρι να αποκτήσουμε έναν παχύρρευστο χυλό (ίσως να μη χρειαστεί όλο το αλεύρι).

  4. Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι και σε μέτρια φωτιά αρκετό ηλιέλαιο. Ρίχνουμε προσεκτικά κουταλιές από το μείγμα στο καυτό λάδι.

  5. Τηγανίζουμε τους κολοκυθοκεφτέδες σε δόσεις, για να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα και από τις δύο πλευρές.

Μικρά Μυστικά

Οι κολοκυθοκεφτέδες ταιριάζουν άψογα με ένα αρωματικό λευκό κρασί με άρωμα βοτάνων.

myavis.gr
Ό,τι συμβαίνει, γιατί συμβαίνει
Το podcast του Βήματος εμβαθύνει καθημερινά με ρεπορτάζ και ανάλυση στις σημαντικότερες ειδήσεις