Κολοκυθοκεφτέδες παραδοσιακοί και χρυσαφένιοι
Απ’ έξω τραγανοί και μέσα ζουμεροί και χυλωμένοι, φωνάζουν «καλοκαίρι» από την πρώτη μπουκιά
Απ' έξω τραγανοί και μέσα ζουμεροί και χυλωμένοι, φωνάζουν «καλοκαίρι» από την πρώτη μπουκιά
Info
Χρόνος Προετοιμασίας:
15λΧρόνος Μαγειρέματος:
40λΒαθμός Δυσκολίας:
Υλικά
Για 4-6 μερίδες
- 4 μεγάλα κολοκύθια
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- ½ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
- ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 150 γρ. φέτα τριμμένη
- 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- Aλάτι, πιπέρι
- Hλιέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Τρίβουμε τα κολοκυθάκια και το ξερό κρεμμύδι στον τρίφτη. Τα πασπαλίζουμε με αλάτι και ανακατεύουμε. Τα μεταφέρουμε σε μια καθαρή πετσέτα και τα στύβουμε καλά να αποβάλουν τα περιττά υγρά τους.
Ρίχνουμε τα στυμμένα και στραγγισμένα λαχανικά σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τη φέτα, το δυόσμο, το μαϊντανό, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και πιπέρι.
Ανακατεύοντας τα υλικά, ενσωματώνουμε σταδιακά το αλεύρι μέχρι να αποκτήσουμε έναν παχύρρευστο χυλό (ίσως να μη χρειαστεί όλο το αλεύρι).
Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι και σε μέτρια φωτιά αρκετό ηλιέλαιο. Ρίχνουμε προσεκτικά κουταλιές από το μείγμα στο καυτό λάδι.
Τηγανίζουμε τους κολοκυθοκεφτέδες σε δόσεις, για να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα και από τις δύο πλευρές.
Μικρά Μυστικά
Οι κολοκυθοκεφτέδες ταιριάζουν άψογα με ένα αρωματικό λευκό κρασί με άρωμα βοτάνων.