Τον 26χρονο δημοφιλή καλλιτέχνη της σύγχρονης ελληνικής μουσικής σκηνής, Zaf, τον γνωρίσαμε καλύτερα μέσα από τη συνεργασία του με τον Χρήστο Μάστορα, στο τραγούδι του ίδιου «Πες», ενώ αίσθηση έχει προκαλέσει από το βράδυ της Κυριακής 9 Ιουνίου, όταν μοιράστηκε τη σκηνή του ΟΑΚΑ με τους Coldplay.

Πρόκειται για ένα νέο τραγουδιστή, ο οποίος ξεκίνησε την πορεία του μέσα από το ελληνικό talent show, «The Voice». Ο ίδιος σε συνέντευξή του σε night show στον τηλεοπτικό σταθμό του ΑΝΤ1, είχε μιλήσει για την επιλογή του να συμμετάσχει στο διαγωνισμό τραγουδιού.

«Το Voice είναι ένα εργαλείο, δεν πήγα για να γίνω διάσημος. Όταν τελείωσε, υπήρχε μία διασημότητα, που έσβησε. Δεν πήγα εκεί μόνο και μόνο, για να γίνω διάσημος. Απλώς τότε υπήρχε πολύ έντονη τάση σε αυτό το παιχνίδι. Θέλει μια στρατηγική. Έφτασα μέχρι τον ημιτελικό», είχε αναφέρει ο Zaf.

Τα δύσκολα παιδικά του χρόνια

Ο αγαπημένος του νεανικού κοινού καλλιτέχνης είναι αυτοδίδακτος. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη και το πραγματικό του όνομα είναι Γιάννης Ζαφειρίου. Τα παιδικά του χρόνια, όπως έχει ξηγήσει και ο ίδιος δεν ήταν πολύ εύκολα.


«Ο μπαμπάς μου «έφυγε» λίγο πριν γεννηθώ. Μεγάλωσα σε ένα σπίτι με φωτογραφίες του, με τις εικόνες του. Γενικότερα, δεν μου έλειψε ποτέ η πατρική φιγούρα, γιατί δεν τον γνώρισα ποτέ. Αν τον είχα γνωρίσει και έφευγε κάπου κοντά στην εφηβεία μου, θα ένιωθα την απώλεια. Εμένα με μεγάλωσαν γυναίκες μαχήτριες, όπως η γιαγιά μου, η μητέρα του πατέρα μου. Δε ζει πλέον, και δεν πρόλαβε καν να δει λίγο από την επιτυχία μου», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά για το χαμό του πατέρα του και την ανάπτυξή του.

Παράλληλα, είχε σημειώσει ότι «η μητέρα από τότε που έχασα τον πατέρα μου ανέλαβε το ρόλο του οικονομικού και για αυτό προσπαθούσε να δουλεύει. Οπότε την ανατροφή μου ανέλαβε εξ ολοκλήρου, και τη δική μου και του αδερφού μου, έχω και έναν αδερφό, την ανέλαβε η γιαγιά μου. Είναι ένα διαμάντι, που λες, ότι αποκλείεται να υπάρχει ένας τέτοιος άνθρωπος. Είναι μία γυναίκα που έχασε πολύ νωρίς τα δύο από τα τρία παιδιά της».

Ο Χρήστος Μάστορας και το «Πες»

Τα χρόνια πέρασαν και ο έφηβος Zaf αποχώρησε από το talent show, αλλά δεν το έβαλε κάτω, παρόλο που δεν κατάφερε να κατακτήσει την πολυπόθητη νίκη. Συνέχισε να ασχολείται με το πάθος του, τη μουσική.

Η επιτυχία ήρθε με το τραγούδι «Πες», το οποίο σχεδόν αμέσως κατέπληξε το κοινό.

Η διασκευή του κομματιού και η ερμηνεία του σε συνεργασία με το Χρήστο Μάστορα το έκανε να εκτοξευθεί.

Σχετικά με την επιτυχία του τραγουδιού του, ο Zaf  είχε δηλώσει στις τηλεοπτικές κάμερες, «Ονειρευόμουν αυτή τη στιγμή για πολλά χρόνια, αλλά δεν το περίμενα. Είναι πολύ ξαφνικό, γιατί πριν ένα χρόνο ήμουν ένα παιδί που τραγούδαγε στο υπόγειό του και δεν τον άκουγε κανένας. Ανέβαζα βιντεάκια και τα έβλεπαν 100 άτομα. Τώρα τα βλέπουν χιλιάδες».

Ο δρόμος του δε σταμάτησε, όμως εκεί. Συνεχίστηκε με τα τραγούδια «Μάχη» και «Καπνός». Το πρώτο αυτό τραγούδι, έχει δε και τη δική του ιστορία και σημασία. «Είναι συμβολικό, και συνδέεται με τη δύναμη που παίρνουμε όταν πέφτουμε και σηκωνόμαστε. Είναι βιωματικό, όπως όλα τα τραγούδια που γράφω, εμπνέομαι από τη ζωή και τις εμπειρίες που έχουμε όλοι και νομίζω αυτό είναι και το νόημα, να μιλάμε για πράγματα που έχουν σημασία», είχε πει ο ίδιος.

Η μεγάλη στιγμή

Μπορεί πολύ σύντομα να κατάφερε να κερδίσει τα βλέμματα της ελληνικής μουσικής βιομηχανίας, όμως ο Zaf δεν έμεινε μόνο εκεί. Πολύ σύντομα, κατάφερε να τραβήξει και το ενδιαφέρον ξένων καλλιτεχνών.

Ο δημοφιλής καλλιτέχνης επιλέχθηκε από τον Κρις Μάρτιν, για να μοιραστεί μαζί του τη σκηνή στη δεύτερη συναυλία των Coldplay στο ΟΑΚΑ, η οποία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 9 Ιουνίου. Ο frontman του συγκροτήματος επέλεξε τον 26χρονο ανάμεσα σε 15 διαφορετικούς μουσικούς. Η εμφάνιση δε, του Zaf δεν είχε ανακοινωθεί πρωτύτερα.

@panikrecords Pes…#zaf #coldplay #pes #coldplayathens #panikrecords #oaka #greeksongs #greekmusic #foryou ♬ πρωτότυπος ήχος – Panik Records

@panikrecords Pes…#zaf #coldplay #pes #coldplayathens #panikrecords #oaka #greeksongs #greekmusic #foryou ♬ πρωτότυπος ήχος – Panik Records