Θανατηφόρος ιός προκαλεί αιμορραγία στα μάτια

Δύο νεκροί στο Πακιστάν - Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αρκετές περιοχές.

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Πακιστάν από τον αιμορραγικό πυρετό της Κριμαίας-Κονγκό (CCHF), που κάνει τα μάτια των πασχόντων να αιμορραγούν. Πέρσι είχε εντοπιστεί σε τσιμπούρια στα Ανατολικά Πυρηναία στα βορειοανατολικά σύνορα της Γαλλίας με την Ισπανία.

Τα δύο θύματα, ένας κρεοπώλης ονόματι Imran από το Χάζρο στο Αττόκ και μια γυναίκα ονόματι Khiran από το Τζουντ στο Αττόκ, πέθαναν από τον ιό στο Γενικό Νοσοκομείο Benazir Bhutto στην περιοχή Rawalpindi στις 3 και στις 18 Μαΐου αντίστοιχα.

Το επαρχιακό Τμήμα Ανάπτυξης Κτηνοτροφίας και Γαλακτοκομίας του Πουντζάμπ επέβαλε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο Αττόκ και σε άλλες περιοχές και ξεκίνησε ψεκασμούς και καθαρισμούς.

Οι συμβουλές στους πολίτες

Όλα τα ζώα που μεταφέρονται στις αγορές βοοειδών στην περιοχή Rawalpindi και στις κοντινές περιοχές για το Eid-ul-Azha θα πρέπει να περάσουν από εξέταση και όποιο ζώο βρεθεί μολυσμένο με τον θανατηφόρο ιό ή με εξογκωμένο δέρμα θα αποσύρεται από την αγορά.

Ο Διευθυντής Κτηνοτροφίας της Διεύθυνσης Rawalpindi, Dr Naveeda Sehar Zaidi προέτρεψε τους πολίτες που επισκέπτονται τις αγορές βοοειδών να φορούν ανοιχτόχρωμα ρούχα, να μην αγγίζουν τα ζώα, να φορούν μάσκες και να κρατούν μακριά από τις αγορές τα παιδιά.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.